Zijn Noorse boskatten goede huisdieren?

De persoonlijkheid van de Noorse boskat is vriendelijk, kalm en zachtaardig. Ze zijn intelligent en vriendelijk, en sommigen hebben het personage beschreven als"hondachtig”. De katten zijn over het algemeen aanpasbaar, nieuwsgierig en stoutmoedig. Noorse boskatten zijn erg goed met kinderen en andere dieren, waardoor ze perfecte huisdieren zijn.

Met aanhankelijke persoonlijkheden zijn Noorse boskatten de ideale keuze voor gezinnen. Ze zullen kinderen uit de weg gaan als ze wat tijd voor zichzelf willen, maar verder zachtaardig en geduldig van aard zijn. Ze kunnen ook goed overweg met honden. Zoals bij alle grote rassen, raden we echter altijd aan om jonge kinderen te vergezellen in de buurt van een Noorse boskat.

De zachtaardige en vriendelijke Noorse boskat Wegie, kortweg, is dol op familieleden, maar vraagt geen constante aandacht en aaien. Noorse boskatten, bekend als skogkatt in hun geboorteland Noorwegen, zijn over het algemeen grotere katachtigen met koninklijke kenmerken en halflangharige jassen. Hun grotere bouw en ruige uiterlijk doen velen aannemen dat de Noorse boskat het liefst fulltime buiten woont, maar deze speelse en sociale kat is meestal het liefst binnen met zijn menselijke metgezellen. Noorse boskatten worden door hun bewonderaars vaak liefkozend"wegies” genoemd.

Zodra ze volledig volwassen zijn, wat al vijf jaar oud kan zijn, bezitten zowel mannelijke als vrouwelijke Noorse boskatten een aanzienlijke spier- en botmassa. Mannetjes wegen gemiddeld tussen de 12 en 16 pond, waarbij vrouwtjes doorgaans variëren van 9 tot 12 pond. Noorse boskatten hebben blauwe, oranje of groene ogen. Hoewel het zeker niet de meest veeleisende kat is als het gaat om verzorging, profiteert de lange, dikke vacht van de wegie zeker van veelvuldig borstelen.

Gelukkig zijn wegies geen bijzonder zware shedders, maar ze zullen consistent moeten worden geborsteld om geknoopte vacht en haarballen te voorkomen bij zelfverzorging. Noorse boskatten worden verondersteld eeuwen of zelfs millennia geleden naar Noorwegen te zijn gebracht, en komen zelfs voor in de Noorse mythologie. Ze worden beschouwd als een natuurlijk ras en hebben zich ontwikkeld zonder opzettelijk fokken. De huiswegie genoot een relatief ingetogen plaats in het ouderlijk huis tot 1938, toen een opvallend persoon werd gepresenteerd op een kattenchique show en nogal wat indruk achterliet.

Hoewel over het algemeen zeldzaam in de VS,. Wegies worden verondersteld een voorouder te zijn van de Maine Coon Cat, en worden soms als zodanig aangezien. Ze zijn nog steeds een relatief nieuw kattenras op het internationale kattenshowcircuit, vooral in de VS. maar als ze verschijnen, zijn ze meestal favoriet bij het publiek.

Zoals de meeste huiskattenrassen, kunnen Noorse boskatten 12 tot 20 jaar oud worden, afhankelijk van hun algehele gezondheid en kwaliteit van de zorg. Hoewel over het algemeen gezond, kan dit van nature gespierde ras het slachtoffer worden van obesitas en andere gewichtsgerelateerde problemen zoals diabetes en gewrichtsproblemen naarmate ze ouder worden. Ze kunnen ook vatbaar zijn voor glycogeenstapelingsziekte, hart- of nieraandoeningen en retinale dysplasie. Zoals bij alle katten, moeten regelmatige dierenartscontroles en vaccinaties worden gehandhaafd.

Hoewel fokken soms zorgen oproept over dierenwelzijn, brengt het fokken van Noorse boskatten de gezondheid of het welzijn van het dier niet in gevaar. Het ras is niet gebaseerd op een genetische mutatie (net als Scottish Folds, Sphynxes en Munchkins), noch is het een hybride (zoals Bengaalse of Savannah-katten). Ze zijn niet gefokt op grootte of andere fysieke uitersten, zoals Maine Coons en Perzen soms zijn. In de handen van een fokker van kwaliteitsbehoud gaat het fokken van Norwegian Forest Cats over het behoud van de natuurlijke schoonheid van de officiële Noorse kat in plaats van het creëren van een nieuw ras.

De enige zorg die soms voortkomt uit conserveringsfokkerij is de beperkte genenpool, die kan leiden tot gezondheidsproblemen (zie hierboven). Dit formulier verzamelt de bovenstaande informatie, zodat ons team met u kan communiceren en hulp kan bieden. Raadpleeg ons privacybeleid om te zien hoe we uw ingediende gegevens beschermen en beheren. Noorse boskatten zijn intelligente, natuurlijke jagers die zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en omgevingen.

Ze zijn graag in de buurt van huisdieren, mensen en speelgoed. Laat je niet afschrikken door hun grootte om ze mee te nemen naar een gezin vol kinderen, deze katten zijn ongelooflijk tolerant en welgemanierd. De lente is echter het moment om je Noorse bos in de gaten te houden - het is wanneer het het grootste deel van zijn verlies doet. Controleer op een schone omgeving en vraag gezondheidscontroles aan om ervoor te zorgen dat de katten met de grootste zorg worden opgevoed voor hun goede gezondheid.

Je hoeft niet je uiterste best te doen om deze atletische kat in beweging te krijgen, maar speelgoed, kattenbomen en tijd die je samen doorbrengt met spelen helpen hem actief te houden. Noorse boskat vitale statistieken Noorse boskatten zijn groot met robuuste, gespierde lichamen; mannetjes kunnen 4,5-7,5 kg wegen en vrouwtjes 3,5-5,5 kg. Zorg goed voor de gezondheid van uw Noorse boskat door regelmatig dierenartsbezoeken te plannen en het advies van de dierenarts van uw kat in te winnen. Deze katten zijn niet alleen vatbaar voor diefstal, maar het speelse temperament van het ras betekent dat deze katten ook gevaren buitenshuis niet herkennen.

Gezondheidsproblemen Noorse boskatten Noorse boskatten zijn over het algemeen een zeer gezonde kat; een ding om tijdens het leven van uw kat op te letten, is haar gewicht - als nogal dik ras zijn Noren geneigd zich op de kilo's op te stapelen, dus houd hun taille in de gaten en zorg ervoor dat u ze op de juiste manier voedt voedsel voor hun leeftijd en levensfase. Sommige experts speculeren zelfs dat de Noorse boskat al eeuwen bestaat, volgens de CFA. De Noorse boskat komt oorspronkelijk uit Noorwegen, met een geschiedenis die honderden en misschien wel duizenden jaren teruggaat. Als je je kat veel liefde, attent poetsen en veilige oppervlakken kunt bieden om op te klimmen, wordt de Wegie een geweldig familiehuisdier.

Er is ook een theorie dat de Noorse boskat elke vroege voorouder van de Maine Coon kan zijn, en Wegies had voor het eerst in Noord-Amerika kunnen worden geïntroduceerd vanaf de schepen van vroege Viking-ontdekkingsreizigers zoals Leif Erickson. .

Leave Message

Required fields are marked *