Houden Noorse boskatten van sneeuw?

Deze vriendelijke poesjes zijn geweldige huisdieren en zijn direct herkenbaar aan hun enorme omvang en kalm en zachtaardig temperament.

Noorse boskatten

zijn aanhankelijke, niet veeleisende metgezellen. Als je je kat veel liefde, aandachtig poetsen en veilige oppervlakken kunt bieden om op te klimmen, zal de Wegie een geweldig familiehuisdier zijn.

noorse boskatten

zijn atletische, gespierde katten met grote lichamen.

Deze katten wegen doorgaans tussen de 12-16 pond, volgens The Cat Fanciers' Association (CFA), waarbij mannetjes doorgaans groter zijn dan vrouwtjes en een lange, bossige staart en volle vacht hebben waardoor ze nog groter lijken. Dit ras wordt meestal omschreven als vriendelijk, kalm en zachtaardig.

Noorse boskatten

kunnen zich aanpassen aan verschillende families en levensstijlen, en zijn over het algemeen goed met kinderen en andere dieren. Vandaag verkennen we de prachtige, geliefde en charmante Noorse boskat, of kortweg „Wegie”.

Als je bijzonder gevoelig bent voor kattenbont en je wilt niet omgaan met het onderhoud, kun je in plaats daarvan een Siamees, Sphynx of Russian Blue overwegen. Je kunt zelfs een Maine Coon leren lopen met een riem en harnas, terwijl Norweigan Forest Cats niets te maken willen hebben met zulke hondachtige zaken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam de belangstelling voor de Noorse boskat af en het ras kwam gevaarlijk dicht bij uitsterven dankzij kruising. Ondanks dat ze enthousiaste jagers zijn, hebben Noorse boskatten een vriendelijk en zachtaardig karakter en worden ze laat volwassen, het duurt tot vijf jaar om zich volledig te ontwikkelen.

Toen, in 1977, werden Noorse boskatten officieel erkend als ras door de Fédération Internationale Féline (Europa's equivalent van de Vereniging van kattenliefhebbers). Hoewel ze relatief nieuw zijn in Amerika (aangekomen in 198), zijn Noorse boskatten ruige wezens met een lange, gevarieerde geschiedenis in Europa. Noorse boskatten nemen ook nieuwe situaties op gang en passen zich heel goed aan, wat betekent dat het goede reizende katten zijn. Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is.

In feite zijn de meeste experts het erover eens dat zijn voorouders tot de Vikingen behoorden en werden gebruikt om ongedierte op Vikingschepen te vangen en te bestrijden. De Noorse boskat is een aanhankelijk ras, vatbaar voor luiheid wanneer ze niet worden uitgedaagd of gestimuleerd. En in één Noors verhaal verliest Thor een krachtwedstrijd aan de lastige god Jormungand, die vermomd is als skogkatt. En hoewel ze in de buitenlucht gedijen, zijn Noorse boskatten even tevreden om binnenkatten te zijn.

Pas in de jaren dertig werd de Noorse boskat voor het eerst geïntroduceerd als overweging voor een ras, maar ze kwamen bijna met uitsterven in de jaren veertig.

Leave Message

Required fields are marked *