Wat is een grotere maine coon of noorse boskat?

De Maine Coon is een groter ras, zelfs als de Noor geen kleine kat is. Maine Coons en Noorse boskatten zijn beide grote, langharige soorten huiskatten. Het is gemakkelijk om deze soortgelijke katachtigen te verwarren. De Maine Coon Cat en de Noorse boskat zijn twee van de grootste gedomesticeerde kattenrassen ter wereld.

Over het algemeen is de Maine Coon echter een grotere kat. Het Maine mannetje kan groeien tot ongeveer 25 lbs. Vrouwtjes zijn iets kleiner en groeien tot 18 lbs. Noorse boskatten kunnen tussen de 8 en 16 pond, 9-12 centimeter lang en 12-18 centimeter lang zijn.

Dus, zoals je kunt zien, kan de maximale grootte van een Maine Coon een stuk groter zijn dan Noorse boskatten. Beide katten hebben echter een zeer sterke bouw en dikke vacht. Aangezien het grotere katten zijn, verwacht dat beide rassen meer eten dan de gemiddelde kat en de Maine Coon meer dan de Noorse Boskat. Terwijl de Maine Coon-kat afkomstig is uit Maine, de Verenigde Staten, wordt gedacht dat de Noorse boskat afkomstig is uit Noord-Europa.

Gemiddeld leven Noorse boskatten een lang leven, variërend tussen de 14 en 16 jaar, terwijl bekend is dat Maine Coons gemiddeld wel 11 jaar ademen. Noorse katten, vooral mannetjes, bleken in sommige onderzoeken vatbaarder te zijn voor diabetes dan andere kattenrassen. Maine Coons zijn veel loyaler en speelser dan de Noorse boskat die alleen loyaal is als hij aandacht krijgt. Als het gaat om het identificeren van de verschillen tussen Maine Coon Cats en Noorse boskatten, moet je goed naar hun gezichten kijken.

Coon verankerde zijn schip in Maine, inclusief zijn langharige katten die hij aan boord had om ongedierte te verzorgen. Als je een matchup van een Maine Coon vs Norwegian Forest Cat overweegt, heb je misschien het gevoel dat ze niet zo verschillend zijn. Het verhaal van hoe de kat daar terecht is gekomen, voegt geloofwaardigheid toe aan het idee dat de Maine Coon verwant is aan de Noorse Boskat. Dus, welke kies je? Als u overweegt een Maine Coon of een Noorse boskat te adopteren, wilt u weten hoe ze verschillen, vooral als het gaat om gedragskenmerken en grootte.

Ter vergelijking: de Noorse Boskat staat erom bekend iets minder ontspannen in temperament te zijn, dan een Maine Coon-kat. Toch is de Maine Coon een grotere kat, die gemiddeld ongeveer 2 tot 6 pond meer weegt dan een Noorse boskat.

Leave Message

Required fields are marked *