Wat zijn de kenmerken van een Noorse boskat?

De persoonlijkheid van de Noorse boskat is vriendelijk, kalm en zachtaardig. Ze zijn intelligent en vriendelijk, en sommigen hebben het personage beschreven als"hondachtig”. De katten zijn over het algemeen aanpasbaar, nieuwsgierig en stoutmoedig. Noorse boskatten zijn erg goed met kinderen en andere dieren, waardoor ze perfecte huisdieren zijn.

De persoonlijkheid van de Noorse boskat is extreem gezinsgericht. Ze zijn speels, lief en accepteren over het algemeen hun omgeving. Dit extraverte ras wil met iedereen bevriend zijn en houdt van knuffelen. Noorse boskatten zijn nieuwsgierig, speels en gelijkmatig van karakter, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor gezinnen met kinderen.

Ze zijn zacht genoeg om met respectvolle honden om te gaan en leven over het algemeen ook gelukkig met andere katten. Op het eerste gezicht lijkt de Wegie op de Maine Coon, en het is zeker mogelijk dat ze al lang geleden in de mist van de tijd verwant zijn, maar er zijn enkele fysieke verschillen tussen de twee. Wegies hebben een compactere behuizing en een recht profiel, terwijl de Maine Coon een lichte concaaf in profiel heeft. Noorse boskatten hebben amandelvormige ogen, terwijl Maine Coons ogen hebben met een geopende ovale vorm.

Maak kennis met de officiële kat van Noorwegen. In zijn geboorteland staat hij bekend als de „skogkatt”, wat „boskat” betekent, dus toen deze kat naar Noord-Amerika kwam, kreeg hij de naam Noorse boskat. Dat is een mondvol, dus hij wordt liefkozend de"Wegie” genoemd. Hij lijkt op de Maine Coon Cat, en de kans is zeker dat de twee al lang geleden verwant zijn, maar de Wegie is een ras op zich met zijn eigen specifieke kenmerken.

De Noorse boskat is zeer geschikt voor elk huis met mensen die van hem houden en zijn prachtige vacht een of twee keer per week kammen. Hij heeft periodes van zwaar vergieten, waarbij je hem vaker moet kammen. Fysiek is hij aangepast aan barre klimaten, maar houdt hem binnen om hem te beschermen tegen auto's, ziekten verspreid door andere katten en aanvallen van andere dieren. Ze trokken de strijdwagen van de godin Freya door de lucht en speelden in Noorse sprookjes.

Ze zouden de Vikingen hebben vergezeld op hun reizen om hun schepen rattenvrij te houden. De betoverende Noorse boskat heeft een avontuurlijke geschiedenis achter de rug. In zijn thuisland heet hij skogkatt, wat boskat betekent, en is al eeuwenlang een vriend van boeren en ruilt zijn diensten in als muis voor onderdak en gezelschap. Alle katten hebben het potentieel om genetische gezondheidsproblemen te ontwikkelen, net zoals alle mensen het potentieel hebben om een bepaalde ziekte te erven.

Elke fokker die beweert dat haar ras geen gezondheids- of genetische problemen heeft, liegt of heeft geen kennis van het ras. Ren, loop niet, van een fokker die geen gezondheidsgarantie biedt voor kittens, die je vertelt dat het ras 100 procent gezond is en geen bekende problemen heeft, of die je vertelt dat haar kittens om gezondheidsredenen geïsoleerd zijn van het grootste deel van het huishouden. Bij Noorse boskatten zijn gezondheidsproblemen die zijn waargenomen hypertrofische cardiomyopathie, heupdysplasie en glycogeenstapelingsziekte type IV. Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is de meest voorkomende vorm van hartaandoeningen bij katten.

Het veroorzaakt verdikking (hypertrofie) van de hartspier. Een echocardiogram kan bevestigen of een kat HCM heeft. Vermijd fokkers die beweren HCM-vrije lijnen te hebben. Niemand kan garanderen dat hun katten nooit HCM zullen ontwikkelen.

Noorse boskatten die zullen worden gefokt, moeten worden gescreend op HCM en katten die met HCM zijn geïdentificeerd, moeten uit fokprogramma's worden verwijderd. De Noorse Boskat heeft een halflange, waterbestendige dubbele vacht die hij aan- en uittrekt naargelang de weersomstandigheden. In de winter wordt hij beschermd door een dichte, wollige ondervacht, een volle kraag en een lange, vloeiende staart die hij om zich heen kan wikkelen om warm te blijven. In de zomer verdwijnt de donzige ondervacht, waardoor hij een heel andere look krijgt, waarbij alleen de oorplukjes en staart hun volle glorie behouden.

Knip de nagels indien nodig, meestal wekelijks. Controleer de oren elke week op roodheid of een slechte geur die op een infectie kan duiden. Als de oren er vies uitzien, veeg ze dan weg met een watje bevochtigd met een zachte oorreiniger die wordt aanbevolen door uw dierenarts. Poets de tanden regelmatig met een door dierenartsen goedgekeurde tandpasta voor huisdieren voor een goede algehele gezondheid en een frisse adem.

De Noorse boskat is vatbaar voor parodontitis, dus het is belangrijk om thuis zijn tanden te poetsen en indien nodig veterinaire reinigingen te plannen. Begin vroeg met poetsen, nagels knippen en tanden poetsen, zodat uw kitten deze activiteit accepteert. Je wilt dat je Noorse boskat gelukkig en gezond is, zodat je van je tijd met hem kunt genieten, dus doe je huiswerk voordat je hem naar huis brengt. Voor meer informatie over de geschiedenis, persoonlijkheid en het uiterlijk van de Noorse Boskat, of om fokkers te vinden, bezoek de websites van de Cat Fanciers Association, Cats Center Stage, de Fanciers Breeder Referral List en The International Cat Association.

Voordat u een kitten koopt, moet u overwegen of een volwassen Noorse boskat misschien een betere keuze is voor uw levensstijl. Kittens zijn heel leuk, maar ze zijn ook veel werk en kunnen destructief zijn totdat ze een wat rustigere volwassenheid bereiken. Met een volwassene weet je meer over wat je krijgt op het gebied van persoonlijkheid en gezondheid. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een volwassen kat in plaats van een kitten, vraag fokkers dan naar het kopen van een gepensioneerde show- of fokkat of als ze een volwassen kat kennen die een nieuw huis nodig heeft.

De Noorse boskat is een ongewoon en ongewoon ras. Het is onwaarschijnlijk dat je er een zult vinden in een opvangcentrum of via een reddingsgroep, maar het kan geen kwaad om te kijken. Soms komen stamboomkatten in het asiel terecht nadat ze hun huis hebben verloren door de dood, scheiding of verandering in economische situatie van een eigenaar. Bekijk de vermeldingen op Petfinder of de Fanciers Breeder Referral List, en vraag fokkers of ze een Noorse boskat kennen die een nieuw huis nodig heeft.

Praat met alle dierenprofessionals in uw omgeving over uw verlangen naar een Noorse boskat. Dat geldt ook voor dierenartsen, kattenoppassers en trimmers. Wanneer iemand de moeilijke beslissing moet nemen om een kat op te geven, zal die persoon vaak haar eigen vertrouwde netwerk om aanbevelingen vragen. Netwerken kan u helpen een kat te vinden die misschien de perfecte metgezel is voor uw gezin.

De meeste mensen die van Noorse boskatten houden, zijn dol op alle Noorse bo. Daarom hebben rasclubs reddingsorganisaties die zich toeleggen op het verzorgen van dakloze katten. Een reddingsnetwerk voor Noorse boskatten kan u helpen een kat te vinden die misschien de perfecte metgezel is voor uw gezin. U kunt ook online zoeken naar reddingsacties van Noorse boskatten in uw omgeving.

Waar u uw Noorse boskat ook koopt, zorg ervoor dat u een goed contract hebt met de verkoper, opvangcentrum of reddingsgroep waarin de verantwoordelijkheden aan beide kanten worden uiteengezet. Petfinder biedt een Adopters Bill of Rights die u helpt te begrijpen wat u als normaal en gepast kunt beschouwen als u een kat uit een asiel haalt. In staten met „citroenwetten voor huisdieren”, zorg ervoor dat jij en de persoon van wie je de kat krijgt zowel je rechten als middelen begrijpen. Kitten of volwassene, breng uw Noorse Boskat kort na adoptie naar uw dierenarts.

Uw dierenarts zal problemen kunnen herkennen en zal met u samenwerken om een preventief regime op te zetten dat u zal helpen veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Is een Noorse boskat geschikt voor jou? Noorse boskatten vinken veel vakjes aan voor veel potentiële kattenbezitters. Ze zijn mooi, robuust, speels, intelligent en relatief onderhoudsarm. Ze passen gemakkelijk in het gezinsleven, kunnen opschieten met kinderen en andere huisdieren - inclusief honden - maar kunnen staan om alleen te zijn.

Als een natuurlijk ras, geëvolueerd om te jagen en te verkennen, zijn ze het gelukkigst als ze veilige toegang hebben tot het buitenleven. Verzorging van Noorse boskatten Hoewel ze die ongelooflijke dichte, lange vacht hebben, hebben Noorse boskatten verrassend weinig onderhoud als het gaat om verzorging. Ze hebben wat tijd nodig om te vertrouwen en een band te vormen met hun baasjes, maar zodra die band is gevormd, is de Noorse kat een loyale en aanhankelijke metgezel. Noorse boskatten zijn van nature vrij sociaal en kunnen doorgaans goed overweg met alle leden van een huishouden.

Noorse boskattenpersoonlijkheid Misschien gelukkig voor ons, de persoonlijkheid van de Noorse boskat voldoet niet aan zijn wilde geschiedenis of uiterlijk. Op de juiste manier verzorgd en gevoed met een goed dieet dat aan hun voedingsbehoeften voldoet, kunnen Noorse boskatten verwachten 14 tot 16 jaar te leven. Al dit spel zal echter natuurlijk hun jachtvaardigheden aanscherpen - iets waar Noorse boskatten om bekend staan. Dankzij hun relaxte, niet veeleisende karakter zal uw Noorse boskat het waarschijnlijk ook goed doen als hij korte tijd alleen wordt gelaten.

De Noorse boskat is een oud ras dat zich honderden jaren lang op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld zonder menselijke hulp in de bossen van Noorwegen. Noorse boskatten rijpen heel langzaam, wat betekent dat ze veel langer een kittenachtige aard behouden dan andere kattenrassen, en graag spelen. Zorg goed voor de gezondheid van uw Noorse boskat door regelmatig dierenartsbezoeken te plannen en het advies van de dierenarts van uw kat in te winnen. Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is.

De lente is echter het moment om je Noorse bos in de gaten te houden - het is wanneer het het grootste deel van zijn verlies doet. De Noorse boskat is een aanhankelijk ras, vatbaar voor luiheid wanneer ze niet worden uitgedaagd of gestimuleerd. .

Leave Message

Required fields are marked *