Wat is het verschil tussen een Noorse boskat en een maine coon?

Een simpele is hun gezichts- en hoofdvorm. Noorse boskatten hebben snuiten die in een unieke lijn van hun hoofd naar beneden komen, terwijl de snuit van de Maine Coon naar buiten buigt bij hun ogen. Maine Coons hebben boxy kenmerken, terwijl Noorse boskatten een meer driehoekige gezichtsvorm hebben. Ze hebben allebei een halflange vacht.

De bovenvacht van Maine Coon heeft een zijdeachtige textuur, met een lichte ondervacht die zacht en fijn is. De Noorse vacht heeft een wollige ondervacht en een waterafstotende bovenvacht. De Noor moet manen hebben. Maine Coons zijn berucht om hun kittenachtige speelsheid, terwijl de Noorse boskat een beetje aan de luie kant is.

Ze spelen liever een beetje dan loungen, terwijl de Coon blijft spelen zolang je bereid bent te spelen. Noorse boskatten hebben een gelijkzijdige driehoekige kopvormige. Maine Coons hebben wigvormige hoofden met vierkante snuiten. Maine Coons zijn veel loyaler en speelser dan de Noorse boskat die alleen loyaal is als hij aandacht krijgt.

De vacht van Maine Coons is een lange vacht van ongelijke lengte, terwijl Noorse boskatten een gelijkmatige vachtlengte over hun lichaam hebben. Er zijn verschillende visuele verschillen tussen de twee katten, ook al lijken ze aanvankelijk erg op elkaar. De snuiten van Maine Coon zijn meestal vierkanter en hun hoofden zijn wigvormig, terwijl de snuiten van Noorse boskatten ronder zijn en ze driehoekig gevormde koppen hebben. Helaas is hiervoor geen DNA-test beschikbaar, maar de ziekte kan worden opgespoord met behulp van echografie, maar de katten moeten minimaal 10 maanden zijn, zo niet ouder.

Ze hebben ook taurine nodig in hun maaltijden, omdat dit kritieke aminozuur ervoor zorgt dat de gezondheid en het gezichtsvermogen van uw kat gezond blijven. Het ras begon zich te ontwikkelen en werd populair aan het einde van de 19e eeuw dankzij de boeren van de staat Maine, die erg trots waren op hun katten. Beide rassen hebben echter een lange vacht die uitsteekt vanaf het puntje van het oor, waardoor beide katten een lynx-achtige uitstraling krijgen. Een daarvan is dat de voorouders van de Maine Coon rond de 11e eeuw met de Vikingen arriveerden, waardoor ze van dezelfde oorsprong of afstammeling van de Noor zijn.

Coons kunnen gemakkelijk worden getraind om aan de lijn te lopen met een harnas, waardoor ze de naam van de"hond van de kattenwereld” hebben verdiend. De meeste katten hoeven niet verzorgd te worden omdat ze een kleinere vacht op hun vacht hebben en daarom niet gemakkelijk afwerpen. Hoewel deze kattenrassen veel persoonlijkheidskenmerken en kenmerken delen, zijn er nog steeds enkele zeer belangrijke verschillen waardoor u ze van elkaar kunt onderscheiden. Dit is moeilijk te beantwoorden, simpelweg omdat zowel de Noorse boskat als de Maine Coon grote rassen zijn.

Katten moeten worden gewassen met specifieke shampoos die passen bij hun zijdeachtige vacht en die hun gezondheid niet beïnvloeden. Als je hoopt het verschil tussen de kattenrassen te zien, door naar hun bossige staarten te kijken, dan voel je je misschien een beetje teleurgesteld. Ook wel „Skogkatt” genoemd, de Noorse boskat maakt deel uit van de Scandinavische mythologie, waarin de strijdwagen van de godin Freya werd getekend door langharige katten. Beide katten staan bekend om hun intelligentie en hun vermogen om dingen snel te leren, maar wat hen onderscheidt, zijn hun fysieke kenmerken, persoonlijkheden, en gezondheidsaspecten.

Leave Message

Required fields are marked *