Op welke leeftijd stoppen Noorse boskatten met groeien?

De Noren zijn pas volgroeid als ze drie tot vier jaar oud zijn, omdat ze deel uitmaken van een ras van grote katten. Ze wegen dan tot 8 kg. Het ras is echter ook meer langwerpig en langbenig dan veel andere rassen met halflange vacht. Dit ras is langzaam rijpend, wat betekent dat kittens van Noorse boskatten ongeveer vijf jaar nodig hebben om uit te groeien tot volledige volwassenen.

Omdat hun rijping langer is dan normaal (in de kattenwereld, hoe dan ook), zullen eigenaren kunnen genieten van een langere kittenperiode van het leven van hun huisdier. Dit kittenachtige gedrag zal zich in veel spel manifesteren. Ze houden vooral van stuiteren en het oefenen van hun jachtvaardigheden, een eigenschap in de buitenlucht waar dit gedomesticeerde ras nog steeds aan vasthoudt. Noorse boskat vitale statistieken Noorse boskatten zijn groot met robuuste, gespierde lichamen; mannetjes kunnen 4,5-7,5 kg wegen en vrouwtjes 3,5-5,5 kg.

Op de juiste manier verzorgd en gevoed met een goed dieet dat aan hun voedingsbehoeften voldoet, kunnen Noorse boskatten verwachten 14 tot 16 jaar te leven. Noorse boskatten zijn schattige kittens en zijn populair omdat het tot vijf jaar nodig heeft om volledig volwassen te worden. Noorse boskatten rijpen langzaam en bereiken volledige groei rond de leeftijd van vijf jaar. Ze zijn levendig en speels tot ver in de volwassenheid, maar ze zijn niet obsessief actief.

Noorse boskatten waarderen leuk speelgoed en zijn meestal klaar voor een speelsessie op hun voorwaarden. Overweeg om een kattenboom of toren te bieden om te klimmen, te zitten en te krabben. Uw kat zal het vooral waarderen dat de boom bij een raam staat waar hij tevreden naar eekhoorns en vogels buiten kan kijken. Noorse boskatten leven ongeveer vijftien jaar.

Deze poesjes hebben, net als de meeste unieke rassen, hun eigen unieke gezondheidsproblemen. Zowel nieraandoeningen als hartaandoeningen zijn bijvoorbeeld vaker opgemerkt bij Noorse boskatten dan bij andere kattenrassen. Bovendien kan inteelt, wat kan gebeuren bij katten die worden gefokt, leiden tot iets dat Glycogeen Branching Enzyme wordt genoemd, wat veel problemen voor het ras kan veroorzaken. Daarom wordt aanbevolen dat eigenaren DNA-tests op hun dieren uitvoeren voordat ze ze fokken, om er zeker van te zijn dat dit geen probleem zal zijn dat eventuele resulterende kittens zullen hebben.

Vanwege de grootte heeft dit ras ook enkele unieke lichaamsproblemen. Ze kunnen gewrichtsproblemen hebben door hun hele lichaam die worden veroorzaakt doordat hun botten rond hun grote frame dragen. Het is ook bekend dat ze soms een probleem hebben dat heupdysplasie wordt genoemd, wat een andere erfelijke ziekte is en specifiek een ziekte van het heupgewricht is. Noorse boskattenpersoonlijkheid Misschien gelukkig voor ons, de persoonlijkheid van de Noorse boskat voldoet niet aan zijn wilde geschiedenis of uiterlijk.

Noorse boskatten dopen hun poten graag in water op zoek naar voedsel, dus let op als je een aquarium of een vijver in de tuin hebt. Het Noorse bos selecteert meestal een favoriet binnen de familie; iemand die eerder zal volgen dan wie dan ook in de familie. Noorse boskatten komen voor in Scandinavische legendes, waaronder de wagendrager van de Noorse godin Freya. Er zijn genoeg overeenkomsten tussen de Noorse boskatten en Main Coon-katten dat mensen ze vaak in de war brengen.

De Noorse boskat is een natuurlijk ras, wat betekent dat het geen mix van anderen is (ondanks hun ietwat bonte uiterlijk). Noorse mondelinge geschiedenissen vertellen over grote, langharige katten die bedreven zijn in klimmen, en deze poesjes passen zeker bij de rekening. Uw Noorse boskat mager houden is de beste manier om gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen, waaronder diabetes, hartaandoeningen en heupdysplasie, die kunnen worden verergerd door overgewicht. Een grote volwassen mannelijke kat weegt bijvoorbeeld doorgaans ongeveer 12 pond, maar een Noorse boskat weegt 16 pond, 25% meer dan een normale volwassen mannelijke kat.

Deze gevlekte kat kan erg groot worden en een lang leven leiden, dus sprekend over zijn langzamere volwassenheid. Het ras speelt zelfs een grote rol in een Noors sprookje over de Noorse godin Freya, die twee enorme boskatten gebruikte om haar strijdwagen te trekken. Onafhankelijk maar aanhankelijk, de Noorse boskat zal niet de hele nacht op je schoot slapen, maar hij kan af en toe opspringen voor een korte knuffel. Ze genieten ook nadrukkelijk meer van het gezelschap van mensen dan Noorse boskatten, die afstandelijk kunnen zijn in hun genegenheid.

De Noorse boskat (ook bekend als een Wegie) kan tot 16 pond wegen en de poes kan tot 12 pond wegen. .

Leave Message

Required fields are marked *