Vinden Noorse boskatten het leuk om vastgehouden te worden?

Noorse boskattenpersoonlijkheid Ze zijn lief, zachtaardig en een beetje verlegen in de buurt van nieuwe mensen - maar ook erg vriendelijk en sociaal nadat je hun vertrouwen hebt gewonnen. Eenmaal comfortabel, genieten ze van menselijk gezelschap en gedijen ze in een gezinsomgeving. Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is. Door hun fokkerij zijn het stoere kleine katten, die extreem barre klimaten kunnen overleven, grotendeels dankzij hun unieke vacht en sterke bouw.

De Noorse boskat is in de loop der jaren steeds populairder geworden, met een mooi uiterlijk en een kalm temperament dat zijn brede aantrekkingskracht ondersteunt. Deze katten zijn intelligent en alert, en ze houden van menselijke verbinding en genegenheid. Hoewel ze naar aandacht hunkeren, zijn ze niet veeleisend en laten ze je liever naar hen toe komen. In overeenstemming met hun niet veeleisende karakter zijn Wegies een rustig ras en miauwen ze niet veel zoals bijvoorbeeld een Siamese kat.

Maar als ze miauwen, zegt Kornreich, klinken hun hoge miauwen bijna als tjilpen, een grappig contrast met hun grote frames. De zachtaardige en vriendelijke Noorse boskat Wegie, kortweg, is dol op familieleden, maar vereist geen constante aandacht en aaien. Als er ooit een kat is gebouwd die bij zijn omgeving past, dan is het de Noorse boskat. Het heeft zich gedurende vele jaren van natuurlijke selectie ontwikkeld tot een ras dat de lange strenge winters van Noorwegen kan overleven.

Het is een stevige kat met een dubbele vacht die beschermende, waterbestendige beschermharen heeft over een donzige, warme ondervacht. De vachten van de vrij rondlopende katten matteren niet omdat het losse haar als gevolg van hun jaarlijkse vervelling wordt verwijderd door tegen zaken als boomstammen en bramen te wrijven. Dit type vacht is nodig om de sneeuw en vochtige, koude lucht in zijn geboorteland te overleven. De oren zijn zwaar ingericht en hoewel ze matig groot zijn, staan ze enigszins laag op het hoofd om overmatig warmteverlies te voorkomen.

De voeten zijn zwaar getuft, wat zorgt voor een beschermende pelslaag tussen de voeten en de koude grond en sneeuw. De achterpoten zijn zwaar gespierd met sterke zware uitbenen op zowel de voor- als de achterpoten en dikke klauwen op alle vier de voeten. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten. De kat in het wild brengt veel tijd door in de bomen, dus de kracht van het bot, de zware spieren en de dikke klauwen zijn nodig om de klim naar zijn verheven baars in de bossen van zijn geboorteland te maken.

Het is niet ongebruikelijk om de kat eerst uit de kop van boomstammen te zien afdalen. Lang voordat ze werden gedomesticeerd, zwierf de Wegie zelfs door de Scandinavische bossen, wat resulteerde in talloze vermeldingen in veel Noorse volksverhalen. Als u bijzonder gevoelig bent voor kattenbont en u wilt niet met het onderhoud omgaan, kunt u in plaats daarvan een Siamees, Sphynx of Russisch blauw overwegen. De Boskat was naar alle waarschijnlijkheid de kat die de Viking-ontdekkingsreizigers meenamen om hun schepen vrij te houden van knaagdieren.

Ze kunnen de afstammelingen zijn van langharige katten uit Turkije, teruggebracht uit Byzantium door Scandinavische krijgers die het Byzantijnse rijk dienden, of ze kunnen verwant zijn aan de Siberische kat uit Rusland. Hij speelt in sprookjes en legendes, een daarvan is dat de strijdwagen van de Noorse godin Freya wordt getrokken door zes gigantische katten. Noorse boskatten zijn aanpasbaar aan verschillende families en levensstijlen, en zijn over het algemeen goed met kinderen en andere dieren. De Noorse boskat is een natuurlijk ras, wat betekent dat het geen mix van anderen is (ondanks hun ietwat bonte uiterlijk).

Temperament van de Noorse boskat Dit is belangrijk: ze moeten bezig zijn om hun natuurlijke instincten te bevredigen wanneer ze in een jachtstemming zijn. Ze zijn al eeuwenlang te zien in volksverhalen en mythologie, en de Noren beweren dat de kat er altijd al is. De Noorse boskat is een aanhankelijk ras, vatbaar voor luiheid wanneer ze niet worden uitgedaagd of gestimuleerd. Vanwege hun lange waterafstotende vacht en dichte ondervacht hebben Noorse boskatten veel poetsbeurt nodig.

Onafhankelijk maar aanhankelijk, de Noorse boskat zal niet de hele nacht op je schoot slapen, maar hij kan af en toe opspringen voor een korte knuffel. Dankzij zijn afkomst als wildernis- en boerderijkat, om nog maar te zwijgen van zijn waterdichte jas, denkt de Wegie niets aan vissen in een watermassa voor een lekkere maaltijd. .

Leave Message

Required fields are marked *