Hoe grote Noorse boskat?

Noorse boskat Raskenmerken Mannetjes wegen gemiddeld tussen de 12 en 16 pond, met vrouwtjes die doorgaans variëren van 9 tot 12 pond. noorse boskatten zijn atletische, gespierde katten met grote lichamen. Deze katten wegen doorgaans tussen de 12-16 pond, volgens The Cat Fanciers' Association (CFA), waarbij mannetjes doorgaans groter zijn dan vrouwtjes en een lange, bossige staart en volle vacht hebben waardoor ze nog groter lijken. Volgroeide mannelijke Noorse boskatten worden ongeveer 16 pond; vrouwtjes wegen meestal dichter bij 12 pond.

Noorse boskatten zijn meestal groot van formaat. Een volgroeide Noorse boskat kan tussen de 12-16 pond of meer wegen en in hoogte variëren van ongeveer 9 - 12 centimeter lang. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn het enorme katten met een dubbele vacht en zien ze er indrukwekkend uit als een jager. De volwassen kat groeit doorgaans tot een gemiddelde hoogte van 9-12 inch (22,8-30,4 cm) en weegt ongeveer 12-16 lb (5,4-7,2 kg).

De gedrongen Noorse boskat wordt vaak vergeleken met de op elkaar lijkende Maine coon-kat. Het zijn de twee van de meest gigantische kattenrassen die ter wereld zijn gedomesticeerd. Volgens studies zijn Noorse boskatten iets slanker van formaat dan Maine Coon-katten. Deze ongelooflijke katachtigen genoten gewoon van het leven in Scandinavische landen tot 1938, toen een Noorse boskat werd gepresenteerd op een kattenshow.

Wegies worden qua uiterlijk vaak vergeleken met de Maine Coon, maar Noorse boskatten zijn iets kleiner met een slanker frame. De Noorse boskat is een natuurlijk ras, wat betekent dat het zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld zonder opzettelijke tussenkomst of menselijke manipulatie. In Noorwegen worden deze katten Skogkatt genoemd, wat boskat betekent in de Noorse taal, dus toen de kat naar Noord-Amerika werd geïmporteerd, werd hij de Noorse boskat genoemd. Deze katten - ook wel Skogkatt genoemd in het Noors - werden honderden of misschien zelfs duizenden jaren geleden naar Noorwegen gebracht.

De Noorse kittenmaat is meestal groter dan zijn gemiddelde katachtige tegenhangers, omdat het ras sterk gebouwd is en een stevig lichaam heeft. De Noorse boskat werd in 1984 door The International Cat Association geaccepteerd voor kampioensstatus. Dit ras is langzaam rijpend, wat betekent dat Noorse boskatkittens ongeveer vijf jaar nodig hebben om uit te groeien tot volgroeide katten. De Noorse boskat is vatbaar voor hypertrofische cardiomyopathie, heupdysplasie en glycogeenstapelingsziekte type IV.

De Noorse boskat heeft een gespecialiseerde dubbele vacht om de kat warm te houden tijdens de strenge winters in Scandinavië. De Noorse boskat kan heel goed besluiten om op schoot te knuffelen of op je kussen te slapen, maar stelt het meestal niet op prijs om opgepakt of vastgehouden te worden als het niet het idee van de kat is. Het is een goed idee om uw Noorse boskat binnen te houden om hem te beschermen tegen ziekten die door andere katten worden verspreid, aanvallen van honden of andere gevaren. Een volwassen Noorse vrouwelijke kat weegt doorgaans ongeveer 8-18 lb (3,6-8 kg), terwijl de mannelijke Noorse kat ongeveer 10-20 lb (4,5-9 kg) weegt.

Pas in de jaren dertig werd de Noorse boskat voor het eerst geïntroduceerd als overweging voor een ras, maar ze kwamen bijna met uitsterven in de jaren veertig. In 1938 werd de eerste organisatie die zich toelegde op het ras, de Norwegian Forest Cat Club, opgericht in Oslo, Noorwegen. De Noorse Boskat met grote botten en zwaar bont wordt vaak aangezien voor de vergelijkbaar gebouwde Maine Coon, maar het heeft een geheel eigen persoonlijkheid.

Leave Message

Required fields are marked *