Is een Noorse boskat zeldzaam?

Noorse boskatten, bekend als skogkatt in hun geboorteland Noorwegen, zijn over het algemeen grotere katachtigen met koninklijke kenmerken en halflangharige jassen. Hun grotere bouw en ruige uiterlijk doen velen aannemen dat de Noorse boskat het liefst fulltime buiten woont, maar deze speelse en sociale kat is meestal het liefst binnen met zijn menselijke metgezellen. Noorse boskatten worden door hun bewonderaars vaak liefkozend"wegies” genoemd. Zodra ze volledig volwassen zijn, wat al vijf jaar oud kan zijn, bezitten zowel mannelijke als vrouwelijke Noorse boskatten een aanzienlijke spier- en botmassa.

Mannetjes wegen gemiddeld tussen de 12 en 16 pond, waarbij vrouwtjes doorgaans variëren van 9 tot 12 pond. Noorse boskatten hebben blauwe, oranje of groene ogen. Hoewel het zeker niet de meest veeleisende kat is als het gaat om verzorging, profiteert de lange, dikke vacht van de wegie zeker van veelvuldig borstelen. Gelukkig zijn wegies geen bijzonder zware shedders, maar ze zullen consistent moeten worden geborsteld om geknoopte vacht en haarballen te voorkomen bij zelfverzorging.

Noorse boskatten worden verondersteld eeuwen of zelfs millennia geleden naar Noorwegen te zijn gebracht, en komen zelfs voor in de Noorse mythologie. Ze worden beschouwd als een natuurlijk ras en hebben zich ontwikkeld zonder opzettelijk fokken. De huiswegie genoot een relatief ingetogen plaats in het ouderlijk huis tot 1938, toen een opvallend persoon werd gepresenteerd op een kattenchique show en nogal wat indruk achterliet. Hoewel over het algemeen zeldzaam in de VS,.

Wegies worden verondersteld een voorouder te zijn van de Maine Coon Cat, en worden soms als zodanig aangezien. Ze zijn nog steeds een relatief nieuw kattenras op het internationale kattenshowcircuit, vooral in de VS. maar als ze verschijnen, zijn ze meestal favoriet bij het publiek. Zoals de meeste huiskattenrassen, kunnen Noorse boskatten 12 tot 20 jaar oud worden, afhankelijk van hun algehele gezondheid en kwaliteit van de zorg.

Hoewel over het algemeen gezond, kan dit van nature gespierde ras het slachtoffer worden van obesitas en andere gewichtsgerelateerde problemen zoals diabetes en gewrichtsproblemen naarmate ze ouder worden. Ze kunnen ook vatbaar zijn voor glycogeenstapelingsziekte, hart- of nieraandoeningen en retinale dysplasie. Zoals bij alle katten, moeten regelmatige dierenartscontroles en vaccinaties worden gehandhaafd. Hoewel fokken soms zorgen oproept over dierenwelzijn, brengt het fokken van Noorse boskatten de gezondheid of het welzijn van het dier niet in gevaar.

Het ras is niet gebaseerd op een genetische mutatie (net als Scottish Folds, Sphynxes en Munchkins), noch is het een hybride (zoals Bengaalse of Savannah-katten). Ze zijn niet gefokt op grootte of andere fysieke uitersten, zoals Maine Coons en Perzen soms zijn. In de handen van een fokker van kwaliteitsbehoud gaat het fokken van Norwegian Forest Cats over het behoud van de natuurlijke schoonheid van de officiële Noorse kat in plaats van het creëren van een nieuw ras. De enige zorg die soms voortkomt uit conserveringsfokkerij is de beperkte genenpool, die kan leiden tot gezondheidsproblemen (zie hierboven).

Dit formulier verzamelt de bovenstaande informatie, zodat ons team met u kan communiceren en hulp kan bieden. Raadpleeg ons privacybeleid om te zien hoe we uw ingediende gegevens beschermen en beheren. Afkomstig uit het land Noorwegen, is de Noorse boskat een van de zeldzame kattenrassen die tegenwoordig in de wereld worden gezien. Wat het anders maakt dan anderen, is dat het niet door mensen is gefokt en dat het in de loop van de tijd van nature is geëvolueerd, waardoor het een van de zeldzamere 'natuurlijke' rassen is.

Noorse boskatten zijn schattige kittens en zijn populair omdat het tot vijf jaar nodig heeft om volledig volwassen te worden. Mannetjes kunnen 13 tot 22 pond of meer wegen, met vrouwtjes iets kleiner. De Wegie rijpt langzaam en is pas op 5-jarige leeftijd volgroeid. De vriendelijke, relaxte Noorse boskat is een perfecte keuze voor gezinnen met kinderen en kattenvriendelijke honden.

Een Noorse boskat met schildpad heeft een zwarte vacht, afgewisseld met rode vlekken, die verschillende tinten kunnen hebben. Deze Noorse boskatten hebben een witte ondervacht, met uiteinden van rood, crème en zwart over de flanken, staart en kop. Een licht amberkleurige gestreepte Noorse boskat heeft een lichtbeige tot blonde grondkleur met gestreepte markeringen in een donkerdere tint, maar met dezelfde toon. Een busje verdunde calico Noorse boskat heeft een wit lichaam, met blauwe en crèmekleurige vlekken op hun hoofd, staart en benen.

De Noorse boskat komt oorspronkelijk uit Noorwegen, met een geschiedenis die honderden en misschien wel duizenden jaren teruggaat. Een gearceerde Noorse boskat met schildpad heeft een witte ondervacht, met een dichte hoeveelheid kantelen in het zwart, en duidelijk gedefinieerde vlekken rood en crème. Hybride katten zijn het resultaat van het mengen van een wilde kat met een huiskat of het paren van twee wilde katten van verschillende rassen. De Noor moet dagelijks worden verzorgd om de vacht vrij te houden van knopen en knopen, vooral tijdens het verharingsseizoen.

Een licht amberkleurige Noorse Boskat heeft een witte ondervacht die diep is getipt met een lichte amberkleur. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Noorse boskatten afkomstig uit Noorwegen en zijn ze nu een populair huisdier in Europa en de VS. Deze kat tolereert dat hij alleen thuis wordt gelaten, maar zorg ervoor dat ze voldoende plekken hebben om te klimmen en hun domein te onderzoeken. Tenzij anders vermeld, zijn de ogen van een Noorse boskat kopertinten, groen-goud, goud of groen.

Noorse boskatten dopen hun poten graag in water op zoek naar voedsel, dus let op als je een aquarium of een vijver in de tuin hebt. Het duurde even voordat de Noorse boskat naar de Verenigde Staten ging, waar de Maine Coon, de inheemse boskat van de Verenigde Staten, het land al in vervoering hield. Een gerenommeerde fokker kan u gezondheidscertificaten verstrekken om aan te tonen dat de kittens worden gescreend op genetische problemen. .

Leave Message

Required fields are marked *