Wat vinden Noorse boskatten leuk?

De Noorse boskat is een lieve, liefdevolle kat. Ze waardeert lof en vindt het heerlijk om met haar ouders om te gaan. Ze maakt een liefdevolle metgezel en krijgt een band met haar ouders zodra ze ze voor zichzelf accepteert. Dit ras wordt meestal omschreven als vriendelijk, kalm en zachtaardig.

Noorse boskatten kunnen zich aanpassen aan verschillende families en levensstijlen, en zijn over het algemeen goed met kinderen en andere dieren. Met aanhankelijke persoonlijkheden zijn Noorse boskatten de ideale keuze voor gezinnen. Ze zullen kinderen uit de weg gaan als ze wat tijd voor zichzelf willen, maar verder zachtaardig en geduldig van aard zijn. Ze kunnen ook goed overweg met honden.

Zoals bij alle grote rassen raden we echter altijd aan om jonge kinderen te vergezellen wanneer ze in de buurt van een Noorse boskat zijn. Noorse boskatten staan bekend als skogkatt in hun geboorteland Noorwegen en zijn over het algemeen grotere katachtigen met koninklijke kenmerken en halflangharige jassen. Hun grotere bouw en ruige uiterlijk doen velen aannemen dat de Noorse boskat het liefst fulltime buiten woont, maar deze speelse en sociale kat is meestal het liefst binnen met zijn menselijke metgezellen. Noorse boskatten worden door hun bewonderaars vaak liefkozend"wegies” genoemd.

Geef uw Noorse boskat kattenvoer van hoge kwaliteit en volg zijn dieet om te voorkomen dat hij te veel eet, aangezien obesitas een risico is bij dit ras. In staten met „citroenwetten voor huisdieren, zorg ervoor dat jij en de persoon van wie je de kat krijgt, zowel je rechten als middelen begrijpen. Een Noors reddingsnetwerk voor boskatten kan u helpen een kat te vinden die misschien de perfecte metgezel is voor uw gezin. Dit ras is langzaam rijpend, wat betekent dat Noorse boskattenkittens ongeveer vijf jaar nodig hebben om uit te groeien tot volledige volwassenen.

Noorse boskatten komen voor in Scandinavische legendes, waaronder de wagendrager van de Noorse godin Freya. De Noorse Boskat komt ter wereld in verschillende jassen, waaronder lila, chocolade, crème, reekalf en zwart-wit, om er maar een paar te noemen. Hoewel fokken soms zorgen oproept over dierenwelzijn, brengt het fokken van Noorse boskatten de gezondheid of het welzijn van het dier niet in gevaar. Lang voordat ze werden gedomesticeerd, zwierf de Wegie zelfs door de Scandinavische bossen, wat resulteerde in talloze vermeldingen in veel Noorse volksverhalen.

De huiswegie genoot een relatief ingetogen plaats in het ouderlijk huis tot 1938, toen een opvallend persoon werd gepresenteerd op een kattenchique show en behoorlijk indruk achterliet. Wegies worden qua uiterlijk vaak vergeleken met de Maine Coon, maar Noorse boskatten zijn iets kleiner met een slanker frame. Als u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een volwassen kat in plaats van een kitten, vraag fokkers dan naar het kopen van een gepensioneerde show- of fokkat of als ze een volwassen kat kennen die een nieuw huis nodig heeft. Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is.

Noorse boskatten dopen hun poten graag in water op zoek naar voedsel, dus let op als je een aquarium of een vijver in de tuin hebt. Dankzij hun relaxte, niet veeleisende karakter zal uw Noorse boskat het waarschijnlijk ook goed doen als hij korte tijd alleen wordt gelaten.

Leave Message

Required fields are marked *