Geschiedenis van Noorse boskatten?

De Noorse boskat is aangepast om het koude weer van Noorwegen te overleven. Tot de voorouders kunnen koudaangepaste zwart-witte Britse kortharige katten behoren die enige tijd na 1000 na Christus door de Vikingen naar Noorwegen zijn gebracht, en langharige katten die door kruisvaarders naar Noorwegen zijn gebracht c. Noorse boskatten worden verondersteld eeuwen of zelfs millennia geleden naar Noorwegen te zijn gebracht, en verschijnen zelfs in de Noorse mythologie. Ze worden beschouwd als een natuurlijk ras en hebben zich ontwikkeld zonder opzettelijk fokken.

De huiswegie genoot een relatief ingetogen plaats in het ouderlijk huis tot 1938, toen een opvallend persoon werd gepresenteerd op een kattenchique show en behoorlijk indruk achterliet. De Noorse boskat (Norsk skogkatt) is een enorm populaire kat in Noorwegen en in heel Noord-Europa. Onafhankelijk maar aanhankelijk, de Noorse boskat zal niet de hele nacht op je schoot slapen, maar hij kan af en toe opspringen voor een korte knuffel. Wanneer iemand de moeilijke beslissing moet nemen om een kat op te geven, zal die persoon vaak haar eigen vertrouwde netwerk om aanbevelingen vragen.

Ze moedigen het verantwoord eigendom, fokken en tonen van Noorse boskatten aan en organiseren een jaarlijkse show in de Midlands. Noorse boskatten staan bekend als skogkatt in hun geboorteland Noorwegen en zijn over het algemeen grotere katachtigen met koninklijke kenmerken en halflangharige jassen. Dit is een atletische en extraverte kat die graag klimt en kattenbomen en meubels nodig heeft die een uitlaatklep voor dit gedrag mogelijk maken. Een Wegie houdt van klimmen en hoog zijn, dus zorg ervoor dat je een krabpaal op plafondhoogte koopt en plaats deze waar hij over zijn domein kan waken.

De Noorse boskat heeft een gespecialiseerde dubbele vacht om de kat warm te houden tijdens de strenge winters in Scandinavië. Boeren geloofden dat als Freya door hun velden zou gaan of als ze melk zouden achterlaten voor haar katten, ze een overvloedige oogst zouden hebben. Zowel de Cat Fanciers Association als The International Cat Association publiceren lijsten van actieve Noorse boskattenfokkers op hun respectievelijke websites. Noorse mythen beschrijven grote, langharige feeënkatten die in de bergen leven en rotsen beklimmen die skogkatt worden genoemd.

De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten, waardoor de romp van de Noorse boskat iets hoger is dan zijn schouders. Omdat Freya ook de godin van de liefde was, dachten mensen dat meisjes die van katten hielden een grotere kans hadden op een gelukkig, succesvol huwelijk. Zoals alle katten kunnen ze alleen binnenshuis worden gehouden, maar je zult moeten investeren in fitnessapparatuur voor katten, zoals kattenplanken of een kattenwiel, anders vervelen ze zich en raken ze destructief. Voor meer informatie over de geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk van de Noorse Boskat, of om fokkers te vinden, bezoek de websites van de Cat Fanciers Association, Cats Center Stage, de Fanciers Breeder Referral List en The International Cat Association.

Leave Message

Required fields are marked *