Wat is groter een Noorse boskat of een maine coon?

Hoewel grotere dan gemiddelde Noorse boskatten groter dan kleiner kunnen zijn dan gemiddelde Maine Coons, de Maine Coon is het grotere ras van de twee. Deze katten hebben echter veel andere overeenkomsten, zoals hun lange, dikke vacht, grote poten en getufte oren. Maine Coons en Noorse boskatten zijn beide grote, langharige soorten huiskatten. Het is gemakkelijk om deze soortgelijke katachtigen te verwarren.

De vorm van het hoofd is het meest veelzeggende teken. De Noorse boskat heeft een driehoekige kop met een rechte neus en een plat voorhoofd. De Maine Coon heeft een wigvormige kop met hoge jukbeenderen. De Coon heeft meestal ook een vrolijk gezicht.

Over het algemeen is de Maine Coon echter een grotere kat. Het Maine mannetje kan groeien tot ongeveer 25 lbs. Vrouwtjes zijn iets kleiner en groeien tot 18 lbs. Ze racen misschien niet de hele tijd rond, maar concentreren zich in plaats daarvan lange tijd op het speelgoed, dit is volkomen normaal, want zo jagen katten in het wild.

Alles wordt gelijk gehouden, als je een attente kat wilt en veel tijd en ruimte hebt om ermee te spelen, dan is een Maine Coon misschien je beste keuze. Om de strenge winters van Scandinavië te doorstaan, ontwikkelde de Noorse boskat ook wel de Wegie (uitgesproken als wee-gee) een dubbele laag dikke, waterdichte vacht. Dingen die katten haten Hoe een kat te aaien Waarom buigen katten hun rug Waarom jagen katten hun staart achterHoe een kat te trainen om niet te bijten. De gemiddelde levensverwachting van een goed verzorgde binnenkat die is gesteriliseerd of gecastreerd is ongeveer 12-15 jaar, maar het is bekend dat binnenkatten tot twintig jaar oud worden.

Gemiddeld leven Noorse boskatten een lang leven, variërend tussen de 14 en 16 jaar, terwijl bekend is dat Maine Coons gemiddeld wel 11 jaar ademen. Als je een huisdier nodig hebt en je besluiteloos voelt, deel dan het verschil en koop een Maine Coon. Daarentegen hebben rassen met middellange tot lange bontjassen zoals Maine Coons en Noorse boskatten hun eerlijke deel van de zorg minstens wekelijks, zo niet dagelijks, nodig. Hoewel natvoer duurder is, bevat het meestal meer eiwitten, wat vooral gunstig kan zijn voor grotere katten.

De Maine Coon is een langharig kattenras met een uiterlijk en temperament dat verschilt van andere soorten. Zodra de vacht in de war begint te raken en mat wordt, trekt hij pijnlijk tegen hun huid aan, vooral rond de oksels en heupen terwijl de kat beweegt. Helaas is hiervoor geen DNA-test beschikbaar, maar de ziekte kan worden opgespoord met behulp van echografie, maar de katten moeten minimaal 10 maanden zijn, zo niet ouder. Ondertussen is het bekend dat de Noor de weegschaal kantelt op 20 pond voor mannen en maximaal 13-15 lbs voor vrouwen.

Alle grotere katten- en hondenrassen zijn echter vatbaar voor specifieke aandoeningen met gewrichten en botten. Beide kattenrassen hebben een dominante aard, dus als u van plan bent om meer dan één huisdier te krijgen, kunt u net zo goed kiezen voor een ander kattenras in de eerste plaats. De meeste katten hoeven niet verzorgd te worden omdat ze een kleinere vacht op hun vacht hebben en daarom niet gemakkelijk afwerpen.

Leave Message

Required fields are marked *