Kunnen Noorse boskatten naar buiten gaan?

Noorse boskatten houden van het buitenleven, ze zijn een goede keuze voor eigenaren die in een gebied wonen waar het veilig is om rond te dwalen en die op zoek zijn naar een buitenkat. Dat gezegd hebbende, passen ze zich goed aan hun omgeving aan, dus een Noors bos kan als binnenkat worden gehouden. Dit is meestal een vriendelijke, zeer sociale kat. Ja, noorse boskatten kunnen naar buiten.

Noorse boskatten zijn uitzonderlijk robuuste katten die behendig zijn en graag klimmen. Noorse boskatten moeten echter buiten worden gecontroleerd op veiligheid vanwege hun vermogen om ongelooflijk hoog te klimmen. Afgelopen zomer namen Camilla en Sondre een grote beslissing, waardoor de poesjes vrij naar buiten konden zwerven. Gelukkig brengen ze meer tijd door in het bos dan de straten te verkennen.

Maar het paar neemt ook aanvullende veiligheidsmaatregelen. Om gemoedsrust te houden, bevestigden ze GPS-trackers op hun katten. Ze zijn intelligent, onafhankelijk, en houden van het buitenleven, maar genieten evenzeer van een rustig gezinsleven. Als u op zoek bent naar een gezinsvriendelijk huisdier, dan is de Noor misschien het ras voor u, omdat ze tolerant zijn ten opzichte van respectvolle kinderen, andere katten en kattenvriendelijke honden.

Ze genieten van de vrijheid om rond te dwalen en veel tijd buitenshuis door te brengen, en zijn vaak bekwame en productieve jagers. Is een Noorse boskat geschikt voor jou? Noorse boskatten vinken veel vakjes aan voor veel potentiële kattenbezitters. Ze zijn mooi, robuust, speels, intelligent en relatief onderhoudsarm. Ze passen gemakkelijk in het gezinsleven, kunnen opschieten met kinderen en andere huisdieren - inclusief honden - maar kunnen staan om alleen te zijn.

Als een natuurlijk ras, geëvolueerd om te jagen en te verkennen, zijn ze het gelukkigst als ze veilige toegang hebben tot het buitenleven. We hebben een Noorse Boskat, ik heb gemerkt dat veel fokkers het over buiten zeiden. Degene die we gebruikten noemde het niet en ze pottert de hele tijd graag in en uit. Ze was gechipt toen ze naar ons toe kwam.

Na de oorlog heeft de Noorse boskattenclub grote inspanningen geleverd om het ras te behouden en te vestigen, waardoor deze grote en nobele kat werd gered van een vrijwel zekere uitsterving. In de jaren zeventig werd opnieuw begonnen met het werk om het ras te beschermen door de Noorse boskatclub door het opzetten van een officieel fokprogramma. Dit kattenras is uiteindelijk gemaakt om in de buitenlucht te overleven, maar u moet altijd overwegen of uw buitensituatie het beste is voor dit type kat of niet. U zult enkele belangrijke vragen willen overwegen wanneer u overweegt uw Noorse boskat mee naar buiten te nemen.

De Noorse Boskat is te zien in bijna elke denkbare kleur- en patrooncombinatie, behalve reekalf, lila en kaneel. Met een aantal goed doordachte veiligheidsmaatregelen, goede training, basisregels, plus veel liefde en geduld, kan uw Noorse boskat in een mum van tijd genieten van alles wat het buitenleven te bieden heeft. Noorse boskatten rijpen heel langzaam, wat betekent dat ze veel langer een kittenachtige aard behouden dan andere kattenrassen, en graag spelen. Zoals je zou verwachten van hun afkomst als buitenwerkende katten in barre weersomstandigheden op Noorse boerderijen, weerspiegelt hun uiterlijk hun erfgoed.

Op de juiste manier verzorgd en gevoed met een goed dieet dat aan hun voedingsbehoeften voldoet, kunnen Noorse boskatten verwachten 14 tot 16 jaar te leven. Je zou het balkon van je appartement technisch kunnen ombouwen tot een box als je het goed hebt vastgezet, zodat je kat veilig zou zijn. Let bij het kiezen van je Noorse boskatje op energie, kracht, heldere ogen en een pluizige, ongematteerde vacht - allemaal vroege indicatoren van een goede gezondheid. Vond alle foto's leuk, maar de foto van het kattensilhouet tegen de maan is voor mij de essentie van kat.

De Noorse boskat staat erom bekend een dubbele vacht te hebben gecombineerd met een uitzonderlijk aanhankelijke persoonlijkheid. Geef uw kat altijd toegang tot koel zoet water en voldoende schaduw, maar maak u geen zorgen - terwijl het Noorse bos evolueerde in een koud klimaat, zijn katten als soort woestijndieren, en dus behoorlijk bedreven in het koel blijven bij warm weer. In de jaren zeventig, nadat het ras officieel werd erkend door FIFe, noemde koning Olaf V van Noorwegen het als de officiële nationale kat van het land. .

Leave Message

Required fields are marked *