Hoe groot moet een Noorse boskat zijn?

Noorse boskat Raskenmerken Mannetjes wegen gemiddeld tussen de 12 en 16 pond, met vrouwtjes die doorgaans variëren van 9 tot 12 pond. Mannelijke Noorse boskatten kantelen de schubben meestal ergens tussen de 12 en 20 pond, terwijl vrouwtjes een beetje sierlijker zijn met 9 tot 18 pond. Ze zijn alert, intelligent en spelen graag spelletjes en leren trucs. Een volwassen Noorse vrouwelijke kat weegt doorgaans ongeveer 8-18 lb (3,6-8 kg), terwijl de mannelijke Noorse kat ongeveer 10-20 lb (4,5-9 kg) weegt.

Mannelijke boskatten zijn meestal groter dan hun vrouwelijke tegenhangers. Een Noorse boskat doet het het beste op een vleesrijk dieet met een lager koolhydraatgehalte. Omdat ze vatbaar zijn voor obesitas, is het essentieel om uw huisdier voldoende beweging te geven. Noorse boskatten zijn meestal groot van formaat.

Een volgroeide Noorse boskat kan tussen de 12-16 pond of meer wegen en in hoogte variëren van ongeveer 9 - 12 centimeter lang. Volgroeide mannelijke Noorse boskatten worden ongeveer 16 pond; vrouwtjes wegen meestal dichter bij 12 pond. Mannetjes kunnen 13 tot 22 pond of meer wegen, met vrouwtjes iets kleiner. De Wegie rijpt langzaam en is pas op de leeftijd van 5 jaar volgroeid.

Grote, amandelvormige ogen zijn groen, goud of koper, hoewel witte katten blauwe ogen of vreemde ogen kunnen hebben (één blauw oog en één oog van een andere kleur). Deze katten hebben een hoogwaardig dieet nodig en zullen gedijen op eiwitrijk voedsel met echt vlees of vis als hoofdingrediënt. De Noorse boskat is tevreden om met mensen in dezelfde kamer te zijn en zal zich vermaken als er niemand thuis is. In Noorwegen worden deze katten Skogkatt genoemd, wat boskat betekent in de Noorse taal, dus toen de kat naar Noord-Amerika werd geïmporteerd, werd hij de Noorse boskat genoemd.

De Noorse boskat kan heel goed besluiten om op schoot te knuffelen of op je kussen te slapen, maar stelt het meestal niet op prijs om opgepakt of vastgehouden te worden als het niet het idee van de kat is. Het is belangrijk om te onthouden dat katten van welk ras dan ook hun hele leven last kunnen hebben van gezondheidsproblemen. Borstel of kam de lange vacht van de Noorse Boskat een of twee keer per week met een borstelborstel, staalborstel of roestvrijstalen kam. Glycogeenstapelingsziekte type IV komt vaker voor bij dit ras dan bij de gemiddelde kat, maar hoewel het dodelijk kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het nog steeds erg zeldzaam is.

Elke kat kan tijdens zijn leven gezondheidsproblemen krijgen, maar sommige katten met stambomen hebben aangeboren problemen gekend die kunnen worden doorgegeven aan kittens. Ze hebben het unieke vermogen om met het hoofd van hun kattenboom af te dalen, en door hun grootte kunnen ze in één sprong meerdere voeten vrijmaken. De Noorse boskat tolereert dat hij alleen thuis wordt gelaten, maar zorg ervoor dat hij een plek heeft om te klimmen en zijn domein te onderzoeken. Noorse boskatten willen graag dichtbij zijn en communiceren door te spelen of gewoon te observeren, maar ze worden liever niet altijd opgepikt.

Zowel stamboomkatten als katten van gemengd ras hebben verschillende gevallen van gezondheidsproblemen die genetisch van aard kunnen zijn. Deze katten zijn onafhankelijk en sommigen houden er niet van om een schoothat te zijn, maar ze zullen aaien, kinkrassen en kopstoten eisen. Dit voortreffelijke langharige kattenras is oud, met veel intelligentie, fantastische sociale vaardigheden, en waardering voor al het comfort van het leven.

Leave Message

Required fields are marked *