Hoe ziet een Noorse boskat eruit?

De Noorse boskat is een grote, zwaar uitgebeende, zwaar gecoate kat. Ze is gespierd en ziet eruit als de jager die ze vroeger was. De Noorse boskat valt op door zijn lange, dikke, mooie vacht en grote formaat. Het hoofd heeft een omgekeerde driehoekige vorm, gericht naar de kin en vervolgens aan elke kant breder naar de middelgrote tot grote oren, die zwaar getuft zijn.

Grote, amandelvormige ogen zijn groen, goud of koper, hoewel witte katten blauwe ogen of vreemde ogen kunnen hebben (één blauw oog en één oog van een andere kleur). Het matig lange lichaam ziet er krachtig uit, met zijn brede borst en zwaar gespierde dijen. Grote ronde poten hebben plukjes vacht tussen de tenen. De bossige staart is net zo lang als het lichaam.

De Noorse boskat, door hun vele fans vaak Wegies genoemd, groeit snel in populariteit in het hele land. Maar het bestaat al geruime tijd in Noorwegen, waar het bekend staat als „Skogkatt, wat zich vertaalt naar „boskat. Ze kunnen de afstammelingen zijn van langharige katten uit Turkije, teruggebracht uit Byzantium door Scandinavische krijgers die het Byzantijnse rijk dienden, of ze kunnen verwant zijn aan de Siberische kat uit Rusland. Het commerciële kattenvoer dat u kiest, moet een genoemde eiwitbron hebben, zoals kip of zalm, evenals de juiste hoeveelheid taurine.

De zachtaardige en vriendelijke Noorse boskat Wegie, kortweg, is dol op familieleden, maar vraagt geen constante aandacht en aaien. Evenzo zijn de kenmerken van de kat een aanwijzing voor zijn natuurlijke omgeving - de oren hebben lange, slappe haren om ijskoude wind af te weren, terwijl de grote, zwaar getufte poten perfect zijn om op besneeuwde grond te betreden. De vriendelijke, relaxte Noorse boskat is een perfecte keuze voor gezinnen met kinderen en kattenvriendelijke honden. De gelaatstrekken van Norwegian Forest Cats onderscheiden hen van de Maine Coon, Ragdoll en andere grotere rassen.

Het is mogelijk dat iemand als Leif Erickson de eerste was die eind jaren 900 de Noorse Boskat naar Noord-Amerika bracht. Geïsoleerd en waterdicht, de dubbele vacht van de Noorse Boskat was oorspronkelijk hoe dit stevige ras de Scandinavische winters in Noorwegen doorstond. Maar de Cat Fanciers' Association heeft veel onderscheidende eigenschappen geïdentificeerd die uniek zijn voor dit majestueuze ras. Op de site kunt u heel specifiek zijn in uw verzoeken (bijvoorbeeld een bepaalde kleur) of heel algemeen (alle Noorse boskatten die beschikbaar zijn op Petfinder in het hele land).

Voordat u een kitten koopt, moet u overwegen of een volwassen Noorse boskat een betere keuze is voor uw levensstijl. Hij lijkt op de Maine Coon Cat, en de kans is zeker dat de twee al lang geleden verwant zijn, maar de Wegie is een ras op zich met zijn eigen kenmerken. Op de juiste manier verzorgd en gevoed met een goed dieet dat aan hun voedingsbehoeften voldoet, kunnen Noorse boskatten verwachten 14 tot 16 jaar te leven.

Leave Message

Required fields are marked *