Wat is het verschil tussen een Maine Coon en een Noorse boskat?

Noorse boskatten hebben snuiten die in een unieke lijn van hun hoofd naar beneden komen, terwijl de snuit van de Maine Coon naar buiten buigt bij hun ogen. Maine Coons hebben boxy kenmerken, terwijl Noorse boskatten een meer driehoekige gezichtsvorm hebben. Ze hebben allebei een halflange vacht. De bovenvacht van Maine Coon heeft een zijdeachtige textuur, met een lichte ondervacht die zacht en fijn is.

De Noorse vacht heeft een wollige ondervacht en een waterafstotende bovenvacht. De Noor moet manen hebben. Maine Coons zijn berucht om hun kittenachtige speelsheid, terwijl de Noorse boskat een beetje aan de luie kant is. Ze spelen liever een beetje dan loungen, terwijl de Coon blijft spelen zolang je bereid bent te spelen.

Er zijn verschillende visuele verschillen tussen de twee katten, ook al lijken ze aanvankelijk erg op elkaar. De snuiten van Maine Coon zijn meestal vierkanter en hun hoofden zijn wigvormig, terwijl de muilkorven van Noorse boskatten ronder zijn en driehoekige koppen hebben. Beide katten staan bekend om hun intelligentie en hun vermogen om dingen snel te leren, maar wat hen onderscheidt, zijn hun fysieke kenmerken, persoonlijkheden, en gezondheidsaspecten. De Noorse boskat heeft een indrukwekkende levensduur van 14 tot 16 jaar, terwijl Maine Coons slechts gemiddeld 11 jaar leeft.

Dit geldt waarschijnlijk ook voor Maine Coons, omdat ze verwant zijn aan de Noorse Elkhound die werd gebruikt om op elanden te jagen. Toch is de Maine Coon een grotere kat, die gemiddeld ongeveer 2 tot 6 pond meer weegt dan een Noorse boskat. Sommige experts zijn van mening dat Maine Coons eigenlijk afstammelingen zijn van de Noorse boskatten vanwege zoveel gelijkenis in hun eigenschappen. Noorse boskatten en Maine Coons kunnen worden beschouwd als voorbeelden van Bergmann's Rule waarin staat dat warmbloedige dieren op koude plaatsen de neiging hebben omvangrijker te zijn dan leden van hun eigen soort die in warmere streken leven.

Noorse boskatten hebben meestal kortere staarten dan Maine Coons, met langere achterpoten dan voorpoten (Maine Coons hebben dit niet). De Noor is hoogstwaarschijnlijk via Vikingschepen uit het Midden-Oosten aangekomen, omdat ze een betrouwbare muis waren tijdens deze lange reizen. Maine Coons hebben ook de neiging om een meer onderscheidende kraag van bont op hun nek en borst te hebben, terwijl Noorse boskatten dat niet doen. Beide kattenrassen hebben een dominante aard, dus als u van plan bent om meer dan één huisdier te krijgen, kunt u net zo goed kiezen voor een ander kattenras in de eerste plaats.

Als je aarzelt tussen het kopen van een Maine Coon of een Norwegian Forest-kitten, raad ik je ten zeerste aan om over ethisch fokken te lezen. Noorse boskatten dienden als mousers op Vikingschepen, wat de oorsprong van de Maine Coon kan verklaren. Noorse boskatten houden ervan om met hun favoriete mensen om te gaan, terwijl Maine Coons zich bezighouden met allerlei soorten hondengedrag. Ze kunnen allebei goed met kinderen omgaan, hoewel de Maine Coon wel een paar extra punten krijgt in deze arena vanwege hun rustige, coole manieren met kinderen.

Leave Message

Required fields are marked *