Zijn Noorse boskatten aanhankelijk?

Het Noorse bos kiest meestal een favoriete persoon binnen de familie; iemand die ze meer dan wie dan ook zullen volgen. Dat gezegd hebbende, ze zijn zelden aanhankelijk, en als er elders in huis iets interessants gebeurt, gaan ze het verkennen. De persoonlijkheid van de Noorse boskat is extreem gezinsgericht. Ze zijn speels, lief en accepteren over het algemeen hun omgeving.

Dit extraverte ras wil met iedereen bevriend zijn en houdt van knuffelen. Een van de belangrijkste persoonlijkheidskenmerken van Noorse boskatten is dat ze graag klimmen en dat ze dit onbevreesd doen. Ze hebben ook een behoorlijke eetlust. Dit kan echter het meest opvallen bij mannen, omdat vrouwelijke katten kleiner zijn en meestal niet meer consumeren dan de gemiddelde kat.

Een ander gedrag van de Noorse boskat is dat hij niet aanhankelijk is, maar elders gezelschap zal zoeken als hij lange tijd alleen wordt gelaten. De Noorse boskat wordt ook zacht gesproken, maar kan erg luidruchtig worden als hij het huis deelt met een hond. Noorse boskatten gedragen zich goed, en deze persoonlijkheidskenmerken maken ze zeer geschikt voor het gezinsleven. Maine Coon-katten en Noorse boskatten staan bekend als vrij territoriaal.

Beide kattenrassen hebben een dominante aard, dus als u van plan bent om meer dan één huisdier te krijgen, kunt u net zo goed kiezen voor een ander kattenras in de eerste plaats. Echter, hun genegenheid kan variëren, ze kunnen soms afstandelijk lijken. Noorse boskatten zijn geen behoeftig ras. Ze staan bekend als vrij onafhankelijk, dus een katachtige metgezel is niet vereist.

Als u echter de voorkeur geeft aan meerdere katten in uw huishouden, is de Wegie gemakkelijk in de omgang en kan hij leren hun ruimte te delen. Zorg ervoor dat ze een eigen ruimte hebben om hun eigen ruimte te bellen. Dit kan ergens hoog op de grond zijn, zodat ze zich niet onzeker voelen. Helaas is het bekend dat het Noorse boskatras vatbaar is voor verschillende erfelijke gezondheidsproblemen waarvan u op de hoogte moet zijn als u besluit een Norwegian Forest-kitten te kopen of beter nog een Noorse boskat adopteert.

Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is. Hoewel het robuuste katten zijn, hebben ze een zeer delicaat geluid en staan ze bekend om hun vriendelijke tjilpen en zachte stem. De kosten voor het houden van een huisdier zijn doorlopend en moeten worden betaald om uw kat goed gevoed en gezond te houden. Aan de andere kant hebben Noorse boskatten een driehoekig gevormd hoofd, een plat voorhoofd, rechte neus en schuine ogen, net als een gewone kat.

Sommige eigenaren van Noorse boskatten zullen je vertellen dat ze twee keer per week poetsen met een borstelhaar of gladde borstel of een roestvrijstalen kam. Hoewel uw Noorse kitten waarschijnlijk zal opgroeien om een lang en gezond leven te leiden, weet u het gewoon nooit. Als uw voorkeur uitgaat naar een grote kat met een zijdeachtige vacht, in tegenstelling tot een kat met lang haar, zult u moeilijk kunnen kiezen. De Noorse boskat houdt ook van spelen en pronken met zijn jachtcapaciteiten waar hij erg goed in is.

Noorse boskatten zijn van nature vrij sociaal en kunnen doorgaans goed overweg met alle leden van een huishouden. Norwegian Forest Cats (ook wel bekend als Wegie) en Maine Coons zijn twee van de mooiste raszuivere kattenrassen met opvallende kenmerken en prachtige vachten. Het zou geen GROTE verrassing moeten zijn om te horen dat het Noorse boskatras AKA de Skogkatt afkomstig is uit Noorwegen. Pas in de jaren dertig werd de Noorse boskat voor het eerst geïntroduceerd als overweging voor een ras, maar ze kwamen bijna met uitsterven in de jaren veertig.

Leave Message

Required fields are marked *