Kan ik een Noorse boskat kopen?

De prijs van Noorse boskatten varieert en wordt bepaald door de fokker. Hoewel Noorse boskatten aan de duurdere kant zijn, is het nog steeds mogelijk om dit prachtige ras gratis op te scheppen. Als een persoon niet langer voor zijn kat kan zorgen, kan hij ervoor kiezen om hem over te geven. Je kunt je plaatselijke dierenasiel bezoeken of op internet zoeken naar een gratis Noorse boskat die ter adoptie staat.

Wees echter voorzichtig, want er zijn talloze online oplichting met huisdieren. Geef uw bankgegevens nooit door aan iemand die u online ontmoet. Wegies worden qua uiterlijk vaak vergeleken met de Maine Coon, maar Noorse boskatten zijn iets kleiner met een slanker frame. Noorse boskatten hebben ook amandelvormige ogen, terwijl de Maine Coon rondere ogen heeft.

De Noorse boskat is een natuurlijk ras, wat betekent dat het geen mix van anderen is (ondanks hun ietwat bonte uiterlijk). Sommige experts speculeren zelfs dat de Noorse boskat al eeuwen bestaat, volgens de CFA. Noorse mondelinge geschiedenissen vertellen over grote, langharige katten die bedreven zijn in klimmen, en deze poesjes passen zeker bij de rekening. Omdat de datums worden geschat op basis van mondelinge geschiedenissen, is het moeilijk om exacte tijdsbestekken te bevestigen, maar als de verhalen waar zijn, is het mogelijk dat de Noorse boskat al duizenden jaren bestaat.

De vacht van het Noorse bos heeft een speciale structuur en is niet gevoelig voor de vorming van kluwen. Het is beter om Noorse bosbouw te kopen bij vertrouwde fokkers of kwekerijen die gespecialiseerd zijn in het fokken van het ras. De prijs van een Norwegian Forest Cat kitten zal fluctueren afhankelijk van het aantal beschikbare nesten en de vraag. We hopen dat een van de hierboven genoemde fokkers u kan helpen bij het vinden van uw toekomstige Noorse boskittens, maar als dat om een of andere reden niet gebeurt, kunt u altijd kiezen voor verschillende alternatieven.

Men kan zeggen dat het uitstekende „producten van natuurlijke selectie” zijn met een warme dikke vacht tegen het barre Noorse klimaat. Norwegian Forest-kittens zijn groter dan de meeste andere rassen en hebben meestal nette kwastjes aan hun oren. Deze platforms helpen u contact te leggen met mensen die Noorse boskittens te koop of te adoptie bij u in de buurt hebben. De Noorse Boskat is een sterke, stevige, gespierde kat die qua type enigszins lijkt op de Maine Coon.

Wees bereid om veel meer geld uit te geven als u besluit een Norwegian Forest Cat kitten van een fokker te kopen. Dankzij hun relaxte, niet veeleisende karakter zal uw Noorse boskat het waarschijnlijk ook goed doen als hij korte tijd alleen wordt gelaten. Als je op jacht bent naar een gerenommeerde Noorse boskattenfokker, is het handig om te weten dat dit ras verschillende namen heeft, waaronder de Skogkatt, Wegie en Norskogkatt. Hoewel het over het algemeen een gezond ras is, kan de Noorse boskat later in zijn leven enkele gezondheidsproblemen krijgen, waaronder heupdysplasie en hypertrofische cardiomyopathie.

Het is zelfs bekend dat Noorse boskatten op zoek gaan naar gezelschap, als ze voor langere tijd alleen of onbeheerd door hun baasjes zijn achtergelaten. Een typische Noorse boskat moet voldoen aan de beschrijving in de algemeen aanvaarde rasstandaard. Geef uw Noorse boskat kattenvoer van hoge kwaliteit en volg zijn dieet om te voorkomen dat hij te veel eet, aangezien obesitas een risico is bij dit ras.

Leave Message

Required fields are marked *