Beroemde Noorse boskatten?

Noorse boskatten zijn uitzonderlijk loyale metgezellen die bekend staan om hun liefdevolle en zachte karakter. Deze intelligente, langharige schoonheden klimmen graag naar nieuw. Deze intelligente, langharige schoonheden klimmen graag naar nieuwe hoogten en observeren hun omgeving met hun grote, expressieve ogen. Door de tijd heen hebben mensen dieren geassocieerd met folklore en mythologie.

In het bijzonder geloofden de mensen van Scandinavië dat de Noorse boskat nauwe banden heeft met de Noorse godin Freya. Oorspronkelijk leefden deze katachtigen op bergtoppen en bosbodems en zijn uitgegroeid tot een van de grootste gedomesticeerde katten ter wereld. Er valt echter nog veel te leren over deze kat, afgezien van zijn expressieve ogen en tufty vacht. Lees meer over deze kat met deze feiten over Noorse boskatten.

Noorse boskatten zijn stevig gebouwd, met grote lichamen en lange, krachtige poten. Veel kattenliefhebbers zeggen dat de Noor hen doet denken aan de Lynx, een wilde kat met een vergelijkbaar uiterlijk. Noorse boskatten, oorspronkelijk afkomstig uit Noorwegen, werden door Vikingen naar Noord-Amerika gebracht, die ze als mousers op hun boten gebruikten. In 1977 erkende de Fédération Internationale Féline het Noorse boskattenras als een officieel kattenras.

Zelfs als ze groter worden dan sommige hondenrassen, zijn Noorse boskatten veel groter dan uw gemiddelde huiskat. Hoewel Noren doorgaans geen superenergieke, dwaze katten zijn, is dit ras geweldige huisdieren. Hoewel Noorse boskatten niet een van de meest populaire kattenrassen in de Verenigde Staten zijn, hebben ze een groot aantal fans in Europa. Als je op zoek bent naar een speelse, actieve kat, die van vreemden houdt, dan is de Noorse boskat misschien niet het ras voor jou.

Voor de Noorse boskat zou het voldoende moeten zijn om zijn vacht minstens één keer per week te kammen met een gladde borstel of stalen kam. Tegenwoordig is de Boskat een van de meest populaire huisdierkeuzes, niet alleen in Noorwegen, maar ook in de buurlanden zoals Zweden, Finland en IJsland. Twaalf jaar later werd de Noorse Boskat officieel geaccepteerd door de Cat Fanciers' Association (CFA). Sommige mensen met kattenallergieën melden minder problemen met Noorse boskatten dan sommige andere rassen.

Zolang je haar's ochtends en' s avonds wat aandacht geeft, haar voedt en haar verzorgt, is de Noor heel tevreden met haar leven. Zoals bij elke kat, houden Noorse boskatten ervan om lange dutjes te doen met tussendoor periodieke aanvallen van energetische activiteit. Deze katten hadden zich kunnen voortplanten met boerderij- en wilde dieren en zijn uiteindelijk mogelijk geëvolueerd tot het moderne Noorse bos-ras. En in één Noors verhaal verliest Thor een krachtwedstrijd aan de lastige god Jormungand, die vermomd is als skogkatt.

In 1938 werd de eerste organisatie die zich toelegde op het ras, de Norwegian Forest Cat Club, opgericht in Oslo, Noorwegen. Ook bekend als de mystieke wilde kat van sprookjes, wordt aangenomen dat het halflangharige Noorse boskatras ongeveer 1000 tot 2000 jaar oud is.

Leave Message

Required fields are marked *