Wanneer werpen Noorse boskatten af?

Eenmaal per jaar in het voorjaar werpt de Noorse boskat het grootste deel van zijn ondervacht af voor het zomerseizoen wanneer extra isolatie niet nodig is. Het afstoten kan zwaar zijn tijdens deze seizoensovergang, dus borstel vaker. Op alle andere tijden van het jaar werpt de Noorse boskat matig af. Dus, werpen Noorse boskatten af? Vanwege hun lange, dikke vacht werpen Noorse katten het hele jaar door continu af.

Ze maken ook twee keer per jaar een intense periode van vergieten door wanneer de seizoenen veranderen. In het voorjaar verliezen deze katten het grootste deel van hun ondervacht. In vergelijking met andere rassen worden deze katten beschouwd als middelgrote shedders. Vanwege hun lange waterafstotende vacht en dichte ondervacht hebben Noorse boskatten veel poetsbeurt nodig.

Borstel hem minstens twee keer per week, hoewel je nog meer moet poetsen in tijden van zwaar afstoten (meestal in de lente en herfst). De Noorse boskat is zeer geschikt voor elk huis met mensen die van hem houden en zijn prachtige vacht een of twee keer per week kammen. Hij heeft periodes van zwaar vergieten, waarbij je hem vaker moet kammen. Fysiek is hij aangepast aan barre klimaten, maar houdt hem binnen om hem te beschermen tegen auto's, ziekten verspreid door andere katten en aanvallen van andere dieren.

De Noorse boskatten zijn vriendelijk, hebben liefdevolle persoonlijkheden en dankzij hun dikke, lange vacht zijn ze zeer geschikt voor koudere gebieden. Wees echter voorbereid, want deze jassen zullen afwerpen en uw kat heeft veel verzorging nodig. In overeenstemming met hun niet veeleisende karakter zijn Wegies een rustig ras en miauwen ze niet veel zoals bijvoorbeeld een Siamese kat. Omdat Noorse boskatten zulke dikke vachten hebben, moet je investeren in een borstel van goede kwaliteit die tot in de zachte ondervacht kan reiken.

Naast het regelmatige afstoten dat het hele jaar door plaatsvindt, ondergaan Noorse boskatten twee seizoensgebonden uitscheidingsprocessen in de lente- en herfstmaanden. Sommige experts speculeren zelfs dat de Noorse boskat al eeuwen bestaat, volgens de CFA. Probeer in plaats daarvan ervoor te zorgen dat het dieet van uw katten rijk is aan eiwitten en taurine, want dit zorgt ervoor dat uw kat zo gezond mogelijk blijft. Het is belangrijk op te merken dat als u overweegt het dieet van uw katten te veranderen, u de nieuwe variëteit in de loop van een paar weken in fasen moet introduceren, omdat onmiddellijk overschakelen spijsverteringsproblemen kan veroorzaken.

Omdat de datums worden geschat op basis van mondelinge geschiedenissen, is het moeilijk om exacte tijdsbestekken te bevestigen, maar als de verhalen waar zijn, is het mogelijk dat de Noorse boskat al duizenden jaren bestaat. Waar u uw Noorse boskat ook koopt, zorg ervoor dat u een goed contract hebt met de verkoper, opvangcentrum of reddingsgroep waarin de verantwoordelijkheden aan beide kanten worden uiteengezet. Hoewel Noorse boskatten niet als een hybride ras worden beschouwd, hebben ze wel een zeer lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Vikingen. Sommige mensen raden ook aan om een Noorse boskat te baden, omdat wordt aangenomen dat het helpt bij het afstoten.

Voor het onervaren oog lijkt de Noorse boskat misschien op andere halflangharige rassen zoals de Maine Coon. Veel goedkope diëten of diëten van lage kwaliteit missen vaak de essentiële voedingsstoffen die katten nodig hebben om een gezonde vacht te behouden, waardoor ze meer kunnen verliezen. Hoe langer hyperthyreoïdie onbehandeld blijft, hoe groter het risico dat uw kat ernstige nierproblemen krijgt. Deze kleine beestjes zijn een andere veel voorkomende oorzaak van overmatige uitscheiding bij katten, wat ook kan resulteren in een ontstoken, jeukende huid.

Dit eiwit wordt aangetroffen in het speeksel en de talgklieren (olie) van een kat die tijdens het verzorgen op de vacht van uw kat worden verspreid.

Leave Message

Required fields are marked *