Zijn Noorse boskatten groot?

Noorse boskatten zijn atletische, gespierde katten met grote lichamen. Deze katten wegen doorgaans tussen de 12-16 pond, volgens The Cat Fanciers' Association (CFA), waarbij mannetjes doorgaans groter zijn dan vrouwtjes en een lange, bossige staart en volle vacht hebben waardoor ze nog groter lijken. De Noorse boskat is aanzienlijk groter dan de gemiddelde huiskat, maar iets kleiner dan de Maine Coon. Mannetjes wegen doorgaans 12 tot 20 pond, terwijl vrouwtjes over het algemeen 8 tot 18 pond wegen.

Een volgroeide wegie is meestal ongeveer anderhalve voet tot anderhalve voet lang. Mannetjes kunnen 13 tot 22 pond of meer wegen, met vrouwtjes iets kleiner. De Wegie rijpt langzaam en is pas op de leeftijd van 5 jaar volgroeid. Noorse boskatten zijn meestal groot van formaat.

Een volgroeide Noorse boskat kan tussen de 12-16 pond of meer wegen en in hoogte variëren van ongeveer 9 - 12 centimeter lang. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn het enorme katten met een dubbele vacht en zien ze er indrukwekkend uit als een jager. De volwassen kat groeit doorgaans tot een gemiddelde hoogte van 9-12 inch (22,8-30,4 cm) en weegt ongeveer 12-16 lb (5,4-7,2 kg). De gedrongen Noorse boskat wordt vaak vergeleken met de op elkaar lijkende Maine coon-kat.

Het zijn de twee van de meest gigantische kattenrassen die ter wereld zijn gedomesticeerd. Volgens studies zijn Noorse boskatten iets slanker van formaat dan Maine Coon-katten. Mannelijke Noorse boskatten kantelen de weegschaal meestal ergens tussen de 12 en 20 pond, terwijl vrouwtjes een beetje sierlijker zijn met 9 tot 18 pond. Hoewel katten over het algemeen kunnen worden geacht volwassen te zijn rond de tijd van hun eerste verjaardag, kan het tot vijf jaar duren voordat een Noorse boskat zijn volledige grootte heeft bereikt.

Noorse boskatten zijn groot, gespierd, zwaar en sterk gebouwd en zijn twee keer zo groot als een gemiddelde huiskat. Omdat de Noorse boskat een zeer bedreven klimmer is, gelooft auteur Claire Bessant dat het skogkatt folktale zou kunnen gaan over de voorouder van het moderne Noorse bosras. De Noorse boskat werd in 1984 geaccepteerd voor kampioenschapsstatus door The International Cat Association. Het ras waarmee de Noorse Boskat het vaakst wordt vergeleken, is de Maine Coon, een andere enorme huiskat die is ontworpen om meedogenloze winterklimaten te overleven.

Een geweldige manier om fokkers te ontmoeten en katten van veel verschillende rassen te bekijken, is door een lokale kattenshow te bezoeken. Deze katten hadden zich kunnen voortplanten met boerderij- en wilde dieren en zijn uiteindelijk mogelijk geëvolueerd tot het moderne Noorse bos-ras. Dit zijn enorme katten volgens huiskattennormen, en ze zien er net zo indrukwekkend uit als hun naam doet vermoeden. De Noorse Boskat met grote botten en zwaar bont wordt vaak aangezien voor de vergelijkbaar gebouwde Maine Coon, maar het heeft een geheel eigen persoonlijkheid.

De vacht van de kat is verkrijgbaar in een regenboog van kleuren, tinten en patronen, waaronder effen, tweekleurig, tabby, schildpad, calico, cameo en rook. Deze kat tolereert dat hij alleen thuis wordt gelaten, maar zorg ervoor dat ze voldoende plekken hebben om te klimmen en hun domein te onderzoeken. Borstel of kam de lange vacht van de Noorse Boskat een of twee keer per week met een borstelborstel, staalborstel of roestvrijstalen kam. Deze katten hebben een hoogwaardig dieet nodig en zullen gedijen op eiwitrijk voedsel met echt vlees of vis als hoofdingrediënt.

Leave Message

Required fields are marked *