Hoe zien Noorse boskatten eruit?

De Noorse boskat is een lieve, liefdevolle kat. Ze waardeert lof en vindt het heerlijk om met haar ouders om te gaan. Ze maakt een liefdevolle metgezel en krijgt een band met haar ouders zodra ze ze voor zichzelf accepteert. De Noorse boskat is aangepast om het koude weer van Noorwegen te overleven.

De voorouders kunnen koudaangepaste zwart-witte Britse kortharige katten zijn die enige tijd na 1000 na Christus door de Vikingen naar Noorwegen zijn gebracht, en langharige katten die door kruisvaarders c, 14e eeuw naar Noorwegen zijn gebracht. Deze katten hadden zich kunnen voortplanten met boerderij- en wilde dieren en zijn uiteindelijk mogelijk geëvolueerd tot het moderne Noorse bosras. De Siberische en de Turkse Angora, langharige katten uit respectievelijk Rusland en Turkije, zijn ook mogelijke voorouders van het ras. Noorse legendes verwijzen naar de skogkatt als een in de bergen wonende sprookjeskat met het vermogen om steile rotswanden te beklimmen die andere katten niet aankonden.

Omdat de Noorse boskat een zeer bedreven klimmer is, gelooft auteur Claire Bessant dat het skogkatt folktale zou kunnen gaan over de voorouder van het moderne Norwegian Forest-ras. De naam Norse skogkatt wordt door sommige fokkers en liefhebbersorganisaties gebruikt voor het moderne ras. Hoogstwaarschijnlijk dienden de voorouders van de Noorse boskat als scheepskatten (mousers) op Vikingschepen. Het oorspronkelijke landras leefde vele eeuwen in de Noorse bossen, maar werden later gewaardeerd om hun jachtvaardigheden en werden gebruikt op Noorse boerderijen, totdat ze in het begin van de twintigste eeuw werden ontdekt door kattenliefhebbers.

Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is. Door hun fokkerij zijn het stoere kleine katten, die extreem barre klimaten kunnen overleven, grotendeels dankzij hun unieke vacht en sterke bouw. De Noorse boskat is in de loop der jaren steeds populairder geworden, met een mooi uiterlijk en een kalm temperament dat zijn brede aantrekkingskracht ondersteunt. De Noorse boskat valt op door zijn lange, dikke, mooie vacht en grote formaat.

Het hoofd heeft een omgekeerde driehoekige vorm, gericht naar de kin en wordt vervolgens aan elke kant breder naar de middelgrote tot grote oren, die zwaar getuft zijn. Grote, amandelvormige ogen zijn groen, goud of koper, hoewel witte katten blauwe ogen of vreemde ogen kunnen hebben (één blauw oog en één oog van een andere kleur). Het matig lange lichaam ziet er krachtig uit, met zijn brede borst en zwaar gespierde dijen. Grote ronde poten hebben plukjes vacht tussen de tenen.

De bossige staart is zo lang als het lichaam. Borstel of kam de lange vacht van de Noorse Boskat een of twee keer per week met een borstelborstel, staalborstel of roestvrijstalen kam. Hij is zeker gebouwd om een koud klimaat te overleven, maar het is een goed idee om een Noorse boskat als kat alleen binnenshuis te houden om hem te beschermen tegen ziekten verspreid door andere katten, aanvallen van honden of coyotes, en de andere gevaren waarmee katten die naar buiten gaan worden geconfronteerd, zoals aangereden worden door een auto. Patella-luxatie komt meer voor in de Britse korthaar-, Abessijnse en Devon Rex-rassen, maar wordt ook herkend bij Noorse boskatten.

Deze kat tolereert dat hij alleen thuis wordt gelaten, maar zorg ervoor dat ze voldoende plekken hebben om te klimmen en hun domein te onderzoeken. Al dit spel zal echter natuurlijk hun jachtvaardigheden aanscherpen - iets waar Noorse boskatten om bekend staan. Meer recentelijk vond de Noorse boskat huizen op boerderijen, waar ze „Skogkatt” zouden worden genoemd en werden gebruikt om de lokale muizenpopulatie onder controle te houden. Ze kunnen de afstammelingen zijn van langharige katten uit Turkije, teruggebracht uit Byzantium door Scandinavische krijgers die het Byzantijnse rijk dienden, of ze kunnen verwant zijn aan de Siberische kat uit Rusland.

Die katten die voornamelijk buiten leven, worden snelle en effectieve jagers, maar het ras kan zich ook aanpassen aan het binnenleven. Hoewel fokken soms zorgen oproept over dierenwelzijn, brengt het fokken van Noorse boskatten de gezondheid of het welzijn van het dier niet in gevaar. Eeuwenlang overleefde de skogcatt, een Noors woord dat zich vertaalt als „boskat” door zijn verstand of bood zijn diensten aan als muiser aan boeren en huisvrouwen in ruil voor onderdak in schuren, stallen of huizen. Gezondheidsproblemen Noorse boskatten Noorse boskatten zijn over het algemeen een zeer gezonde kat; een ding om tijdens het leven van uw kat op te letten, is haar gewicht - als nogal dik ras zijn Noren geneigd zich op de kilo's op te stapelen, dus houd hun taille in de gaten en zorg ervoor dat u ze geschikt voedsel geeft voor hun leeftijd en levensfase.

De belangrijkste factoren die de seropositiviteit van Toxoplasma gondii bij katten veroorzaken, zijn leeftijd, rauw vlees en toegang tot buiten. .

Leave Message

Required fields are marked *