Waarom tjilpen Noorse boskatten?

Katten gebruiken voornamelijk tjilpen om aandacht te krijgen en voor begroeting, goedkeuring en bevestiging. Kat tjilpen als een manier van. Maar hoewel de katten oorspronkelijk in het bos leefden, is deze scogatt verrassend genoeg erg vriendelijk en niet bang voor mensen. Ze zijn klaar voor kinkrassen, hoofdklopjes en vooral menselijk gezelschap.

Noorse boskatten zijn ook niet erg vocaal. Voor het geval je een hekel hebt aan katten die te veel miauwen en niet 100% van je aandacht nodig hebben, is deze kat de perfecte kat voor jou. noorse kat zit niet echt graag op je schoot. Ze blijven het liefst bij jou in de buurt of naast je, maar hun aandacht is niet uitsluitend op jou gericht.

Ze geven de voorkeur aan meer dan één menselijk bedrijf en zijn ook erg kindvriendelijk. Ze vinden het ook niet erg dat vreemden ze een voor een benaderen, waardoor ze de kans krijgen om ze te aaien, een tijdje op de schoot van de gasten te zitten en dan door te gaan naar andere gasten. Voor een huisdier hoeft een Wegie niet per se vaak naar buiten te gaan. Ze blijven het liefst thuis en zijn nieuwsgierig naar wat er in zit.

Ze zijn niet gemakkelijk gestrest en ook erg geduldig. Dit is ook de reden waarom de Noorse boskatten niet erg luidruchtig zijn. Deze katten zijn intelligent en alert, en ze houden van menselijke verbinding en genegenheid. Hoewel ze naar aandacht hunkeren, zijn ze niet veeleisend en laten ze je liever naar hen toe komen.

In overeenstemming met hun niet veeleisende karakter zijn Wegies een rustig ras en miauwen ze niet veel zoals bijvoorbeeld een Siamese kat. Maar als ze miauwen, zegt Kornreich, klinken hun hoge miauwen bijna als tjilpen, een grappig contrast met hun grote frames. De Noorse boskat staat bekend als vriendelijk en ontspannen, dus hij is de perfecte kat voor gezinnen met kleine kinderen en kattenvriendelijke honden. Hij houdt van aandacht en zal waarschijnlijk zelfs tolereren dat hij zich verkleed of in een kinderwagen loopt.

Hoewel hij geen „schootschimmel” is zoals sommige rassen, zal je Wegie graag stil zitten bij de mensen van wie hij houdt zodra hij daar klaar voor is. Als hij besluit te spreken, zal het in de vorm zijn van zachte tjilpen of trillers. Ze zijn een aanpasbaar ras, wat betekent dat ze geweldig zijn in de buurt van gezinnen, kinderen en andere huisdieren die kattenvriendelijk zijn. Zorg ervoor dat uw Noorse boskat voldoende hoge zitstokken en kattenbomen heeft die sterk genoeg zijn om zijn gewicht te dragen.

Katten doen deze vocalisatie wanneer hun instinctieve jagersneigingen zich voordoen of wanneer vogels hun aandacht trekken. Noorse boskatten zijn aanpasbaar aan verschillende families en levensstijlen, en zijn over het algemeen goed met kinderen en andere dieren. De Noorse boskat is een natuurlijk ras, wat betekent dat het geen mix van anderen is (ondanks hun ietwat bonte uiterlijk). Wegies worden qua uiterlijk vaak vergeleken met de Maine coon, maar Noorse boskatten zijn iets kleiner, met een slanker frame.

Wanneer Noorse boskatten langzaam knipperen als ze bij hun baasjes zijn, betekent dit dat ze comfortabel en ontspannen zijn. Pas in de jaren dertig werd de Noorse boskat voor het eerst geïntroduceerd als overweging voor een ras, maar ze kwamen bijna met uitsterven in de jaren veertig. Omdat ze een groot ras zijn, moeten ze een screening krijgen op hypertrofische cardiomyopathie (HCM), die grotere katten kan treffen. Ze is een professioneel lid van de Cat Writers' Association en was spreker op de conferenties van de BlogPaws en Cat Writers' Association.

Maar de vraag is, wat betekenen kattentjilpen? Laten we er diep in duiken om te begrijpen hoe Noorse boskatten communiceren. Overweeg om uw kat een hoge kattentoren te geven, kattenplanken te installeren en een kattenhangmat (of twee) aan uw huis toe te voegen, zodat hij veilig kan verkennen, maar wees voorbereid om uw Noorse boskat bovenop elk oppervlak te vinden dat hij kan bereiken en neem de juiste veiligheidsmaatregelen. Noorse boskatten zijn van nature vrij sociaal en kunnen doorgaans goed overweg met alle leden van een huishouden. Omdat de Noorse boskat een natuurlijk ras is en in de loop van generaties is geëvolueerd, lijden ze meestal niet aan erfelijke aandoeningen.

Men geloofde dat ze vrede brachten en ook de Vikingen brachten de katten naar hun schepen om de knaagdieren af te houden. .

Leave Message

Required fields are marked *