Wat is de levensverwachting van een Noorse boskat?

Levensverwachting Zoals de meeste huiskattenrassen, kunnen Noorse boskatten 12 tot 20 jaar oud worden, afhankelijk van hun overall. De Noorse boskat is een grote, zwaar uitgebeende, zwaar gecoate kat. Een gespierde kat die eruitziet als een jager. Ze hebben een driehoekige kop, geplaatst op een dikke, gespierde nek.

De oren zijn middelgroot en de kin is sterk, maar licht afgerond. De achterpoten van de Noor zijn iets hoger dan de voorpoten. De poten zien er een beetje oversized uit; ze zijn groot en rond, en hebben vacht tussen de tenen. De overvloed aan bont zorgt ervoor dat de Noor er nog groter uitziet dan ze zijn.

De vacht is zowel dik als lang. Deze vacht bood natuurlijke bescherming voor het ras toen ze in het bos leefden. De vacht voelt zijdezacht aan en de lengte van de vacht varieert sterk met het seizoen. De vacht op de staart is ook lang en bossig van uiterlijk.

Verwacht je lieve katachtige vriend nog heel lang in de buurt te hebben. Als ze goed verzorgd en geliefd zijn, hebben Noorse boskatten een levensverwachting van 15 jaar of langer. De Noorse boskat leeft gemiddeld 15 jaar. Zeer robuust, de kou maakt deze kat niet bang.

En naarmate de temperaturen in het voorjaar opwarmen, passen ze de dikte van hun jassen aan. Door kruising met vrij rondlopende huiskatten tijdens de oorlog, de Noorse boskat werd bedreigd en bijna uitgestorven totdat de Noorse boskatclub het ras hielp een comeback te maken door een officieel fokprogramma te ontwikkelen. Na de Tweede Wereldoorlog werden de mooiste exemplaren verzameld, soms zelfs rechtstreeks uit de bossen gehaald door deze fokkers die de Noorse Boskat onderhielden en zelfs een stamboom gaven. Ondanks dat ze enthousiaste jagers zijn, hebben Noorse boskatten een vriendelijk en zachtaardig karakter en worden ze laat volwassen, het duurt tot vijf jaar om zich volledig te ontwikkelen.

Kort daarna vormden gepassioneerde fans van het ras de Norwegian Forest Cat Club om deze unieke kat te beschermen en te promoten. Lang voordat ze werden gedomesticeerd, zwierf de Wegie zelfs door de Scandinavische bossen, wat resulteerde in talloze vermeldingen in veel Noorse volksverhalen. Zoals de meeste huiskattenrassen, kunnen Noorse boskatten 12 tot 20 jaar oud worden, afhankelijk van hun algehele gezondheid en kwaliteit van zorg. In de handen van een fokker van kwaliteitsbehoud gaat het fokken van Noorse boskatten over het behoud van de natuurlijke schoonheid van de officiële Noorse kat in plaats van het creëren van een nieuw ras.

De Noor moet dagelijks worden verzorgd om de vacht vrij te houden van knopen en knopen, vooral tijdens het verharingsseizoen. Het duurde even voordat de Noorse boskat naar de Verenigde Staten ging, waar de Maine Coon, de inheemse boskat van de Verenigde Staten, het land al betoverd hield. De Noorse Boskat komt ter wereld in verschillende jassen, waaronder lila, chocolade, crème, reekalf en zwart-wit, om er maar een paar te noemen. Noorse boskatten staan bekend als skogkatt in hun geboorteland Noorwegen en zijn over het algemeen grotere katachtigen met koninklijke kenmerken en halflangharige jassen.

Buiten de ruiperiodes is het verrassend genoeg om een Noorse boskat te verzorgen gemakkelijk omdat het haar weinig neiging heeft om in de war te raken. In de legende weeft een kat zich een weg in en uit de bomen in het bos en verschijnt en verdwijnt als magie. Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is.

Leave Message

Required fields are marked *