Hoeveel kost een Noorse boskat?

Noorse boskatten zijn aanhankelijke, niet veeleisende metgezellen. Als je je kat veel liefde, aandachtig poetsen en veilige oppervlakken kunt bieden om op te klimmen, zal de Wegie een geweldig familiehuisdier zijn. Volgroeide mannelijke Noorse boskatten worden ongeveer 16 pond; vrouwtjes wegen meestal dichter bij 12 pond. Een belangrijke overweging bij de keuze om een kat als huisdier te hebben, is de prijs die aan het ras is verbonden.

De hoeveelheid Noorse boskattenpersoonlijkheid varieert afhankelijk van de fokker, maar dan is het gemiddelde aanbod online 600 USD tot 1200 USD. Wees bereid om veel meer geld uit te geven als u besluit om een Noorse boskatkitten van een fokker te kopen. Noorse boskatten zijn erg gehecht aan hun mensen en willen betrokken zijn bij alle aspecten van het gezinsleven. Zowel de Cat Fanciers Association als The International Cat Association publiceren lijsten van actieve Noorse boskattenfokkers op hun respectievelijke websites.

Onafhankelijk maar aanhankelijk, de Noorse boskat zal niet de hele nacht op je schoot slapen, maar hij kan af en toe opspringen voor een korte knuffel. De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten, waardoor de romp van de Noorse boskat iets hoger is dan zijn schouders. Als je de persoonlijkheid van deze schattige kat leuk vindt en hem wilt bezitten, dan moet je hem kopen bij gerenommeerde kattenfokkers uit het Noorse Woud. Gezien de bovenstaande informatie, zou het voor iemand gemakkelijker zijn om te beslissen dat de prijs van de Noorse Boskat redelijk is gezien de kenmerken ervan.

Als u bereid bent de kosten van een Noorse kat te betalen, wilt u er zeker van zijn dat uw geld naar de juiste plek gaat. De dichte vacht van de Noorse boskat vereist een grondige wekelijkse poetsbeurt om klitten en matten op afstand te houden. De Noorse boskat heeft een lange, dichte vacht die veel geborsteld moet worden om hem knoopvrij te houden, maar daarnaast heeft hij weinig onderhoud nodig. Noorse boskatten brengen quality time door met hun baasjes en staan erom bekend dat ze een levensduur hebben van 16 tot 18 jaar.

Hoewel het een zeldzaamheid is, vooral voor een kitten, is het soms mogelijk om een Boskat te redden uit een opvanghuis. De Noorse boskat is een oud ras dat zich honderden jaren lang op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld zonder menselijke hulp in de bossen van Noorwegen. Noorse boskatten hebben een dikke dubbele vacht waardoor de kat zich comfortabel voelt bij temperaturen waardoor andere katten op zoek zouden gaan naar onderdak. Als je op jacht bent naar een gerenommeerde Noorse boskattenfokker, is het handig om te weten dat dit ras verschillende namen heeft, waaronder de Skogkatt, Wegie en Norskogkatt.

We hebben dus vastgesteld dat de gemiddelde prijs van een Norwegian Forest-kitten £900 - £1200 is, maar daar houden de kosten niet op.

Leave Message

Required fields are marked *