Is een Noorse boskat groter dan een maine coon?

Hoewel grotere dan gemiddelde Noorse boskatten groter dan kleiner kunnen zijn dan gemiddelde Maine Coons, de Maine Coon is het grotere ras van de twee. Deze katten hebben echter veel andere overeenkomsten, zoals hun lange, dikke vacht, grote poten en getufte oren. Maine Coons en Noorse boskatten zijn beide grote, langharige soorten huiskatten. Het is gemakkelijk om deze soortgelijke katachtigen te verwarren.

Noorse boskatten kunnen tussen de 8 en 16 pond, 9-12 centimeter lang en 12-18 centimeter lang zijn. Dus, zoals je kunt zien, kan de maximale grootte van een Maine Coon een stuk groter zijn dan Noorse boskatten. Beide katten hebben echter een zeer sterke bouw en dikke vacht. Maine Coons zijn berucht om hun kittenachtige speelsheid, terwijl de Noorse boskat een beetje aan de luie kant is.

Ze spelen liever een beetje dan loungen, terwijl de Coon blijft spelen zolang je bereid bent te spelen. Daarentegen heeft het laatste ras een afgeplat voorhoofd, rechte neus en driehoekig gevormde schedels, waardoor het wat Cagan omschrijft als meer een 'gewoon kattengezicht'. Het toevoegen van een nieuw gezinslid aan uw huishouden zou immers een goed onderzochte beslissing moeten zijn, vooral als u twee katten overweegt die er net zo op lijken als deze twee. De Noorse boskat heeft een indrukwekkende levensduur van 14 tot 16 jaar, terwijl Maine Coons slechts gemiddeld 11 jaar leeft.

Ze kunnen allebei goed met kinderen omgaan, hoewel de Maine Coon wel een paar extra punten krijgt in deze arena vanwege hun rustige, coole manieren met kinderen. Noorse boskatten zijn ook erg intelligent en gemakkelijk te trainen, maar ze zijn niet zo geïnteresseerd in het loyaliteitsgedeelte als je niet bereid bent om met ze om te gaan. Mysterie omringt de oorsprong van het ras; het kan afstammen van Siberische katten of Turkse langharige katten die het huidige Noorwegen zijn binnengekomen. Dit geeft de oren een meer rechtopstaand uiterlijk, terwijl de lager geplaatste oren van de Noorse boskat ervoor zorgen dat ze schuin van het gezicht lijken te komen.

Een unieke genetische mutatie van een voorouder van de Noorse Boskat meer dan 1000 jaar geleden resulteerde in een onderscheidend fysiek type dat nu actief wordt gepromoot als een zuiver raskat onder de naam Noorse Boskat. Zoals bij de meeste kattenrassen, Noorse boskatten en Maine Coons, zijn beide vatbaar voor progressieve hartaandoeningen. Hoewel katten anders communiceren dan honden, zijn het nog steeds ongelooflijk sociale dieren die zijn geëvolueerd om afhankelijk te zijn van mensen om te overleven. Noorse boskatten daarentegen zijn er in meer kleurvariaties en patronen, waaronder zwart, blauw, wit, rood, crème en amber.

Noorse boskatten houden ervan om met hun favoriete mensen om te gaan, terwijl Maine Coons zich bezighouden met allerlei soorten hondengedrag. Norwegian Forest Cats (ook wel bekend als Wegie) en Maine Coons zijn twee van de mooiste raszuivere kattenrassen met opvallende kenmerken en prachtige vachten. Helaas is hiervoor geen DNA-test beschikbaar, maar de ziekte kan worden opgespoord met behulp van echografie, maar de katten moeten minimaal 10 maanden zijn, zo niet ouder. Dus, welke kies je? Als u overweegt een Maine Coon of een Noorse boskat te adopteren, wilt u weten hoe ze verschillen, vooral als het gaat om gedragskenmerken en grootte.

Je wilt ze het beste kattenvoer en het beste kattenspeelgoed geven en een duidelijk begrip hebben van wat je van je nieuwe familielid kunt verwachten.

Leave Message

Required fields are marked *