Waarom is mijn Noorse boskat klein?

De Noorse boskat, ook wel een Wegie genoemd, is een ras dat wordt erkend door nationale kattenclubs. Ze hebben een karakteristiek lange vacht met amandelvormige ogen. Om dit ras te identificeren, zoek naar de lange vacht en kenmerkende hoofdvorm, merk hun zachtaardige persoonlijkheid op en let op liefde voor klimmen en jagen. U kunt onze Cat Scanner app gebruiken om uit te vinden of uw kat een Noorse boskat is.

De Noorse boskat is een grote, zwaar uitgebeende, zwaar gecoate kat. Ze is gespierd en ziet eruit als de jager die ze vroeger was. Hoewel ze er misschien uitzien als kleine bergkatten, is de Noorse boskat eigenlijk een gedomesticeerd ras dat enorm aanhankelijk en liefdevol is. Door hun fokkerij zijn het stoere kleine katten, die extreem barre klimaten kunnen overleven, grotendeels dankzij hun unieke vacht en sterke bouw.

De Noorse boskat is in de loop der jaren steeds populairder geworden, met een mooi uiterlijk en een kalm temperament dat zijn brede aantrekkingskracht ondersteunt. De zachtaardige en vriendelijke Noorse Boskat Wegie, kortweg, is dol op familieleden, maar vereist geen constante aandacht en aaien. Borstel of kam de lange vacht van de Noorse Boskat een of twee keer per week met een borstelborstel, staalborstel of roestvrijstalen kam. De Noorse Boskat is tevreden om met mensen in dezelfde kamer te zijn en zal zich vermaken als er niemand thuis is.

Zowel stamboomkatten als katten van gemengd ras hebben verschillende gevallen van gezondheidsproblemen die genetisch van aard kunnen zijn. Hij speelt in sprookjes en legendes, een daarvan is dat de strijdwagen van de Noorse godin Freya wordt getrokken door zes gigantische katten. Ondanks dat ze enthousiaste jagers zijn, hebben Noorse boskatten een vriendelijk en zachtaardig karakter en worden ze laat volwassen, het duurt tot vijf jaar om zich volledig te ontwikkelen. Ze kunnen de afstammelingen zijn van langharige katten uit Turkije, teruggebracht uit Byzantium door Scandinavische krijgers die het Byzantijnse rijk dienden, of ze kunnen verwant zijn aan de Siberische kat uit Rusland.

Je vindt hem vaak op het hoogste punt dat hij in huis kan bereiken, en in tegenstelling tot sommige katten heeft hij er geen enkele moeite mee om bomen of andere hoogten met zijn hoofd naar beneden te dalen. Zodra ze volledig volwassen zijn, wat al vijf jaar oud kan zijn, bezitten zowel mannelijke als vrouwelijke Noorse boskatten een aanzienlijke spier- en botmassa. Ongeacht hoe gezond uw kat is wanneer u hem voor het eerst mee naar huis neemt, u moet zich voorbereiden op eventuele problemen die zich gedurende hun hele leven kunnen voordoen. De Noor moet dagelijks worden verzorgd om de vacht vrij te houden van knopen en knopen, vooral tijdens het verharingsseizoen.

Eeuwenlang, de skogcatt, een Noors woord dat zich vertaalt als „boskat overleefde door zijn verstand of bood zijn diensten aan als muiser aan boeren en huisvrouwen in ruil voor onderdak in schuren, stallen of huizen. De lente is echter het moment om je Noorse bos in de gaten te houden, het is wanneer het het grootste deel van zijn afstoten doet. In de handen van een fokker van kwaliteitsbehoud gaat het fokken van Noorse boskatten over het behoud van de natuurlijke schoonheid van de officiële Noorse kat in plaats van het creëren van een nieuw ras. Grote, amandelvormige ogen zijn groen, goud of koper, hoewel witte katten blauwe ogen of vreemde ogen kunnen hebben (één blauw oog en één oog van een andere kleur).

Zoals de meeste huiskattenrassen, kunnen Noorse boskatten 12 tot 20 jaar oud worden, afhankelijk van hun algehele gezondheid en kwaliteit van zorg. Qua gedrag, terwijl beide katten lief en zachtaardig zijn, zijn Maine Coons meer hondachtig in hun aanpak, blindelings loyaal en volgen je van kamer tot kamer.

Leave Message

Required fields are marked *