Norwegian Forest Cats "Cattery Trixsikke"

Welkom op de website van onze Cattery TrixSikke in Ommen

home

Welkom bij Cattery TrixSikke.

Samen met Trixie, Tika & Obelix wonen wij, William & Jolanda met onze kinderen Wouter en Roxanna in Ommen ( Overijssel ). Sinds 2017 wonen er Noorse Boskatten bij ons. Wij hebben 2 jaar besteed aan het zoeken naar de liefste Noor. Wij hebben haar, onze Trixie , gevonden bij Cattery “Fulco”.( https://cattery-fulco.nl )

In 2018 is Obelix bij ons komen wonen, hij komt van Cattery “ van het Ezelsbruggetje” . ( http://www.vanhetezelsbruggetje.nl ) De komst van Obelix maakt dat wij plannen hebben gekregen voor ons eerste nestje …. Meer informatie vind U onder plannen.

Op 22 september 2019 is Fulco’s Ulke met als roepnaam Tika als herplaatser bij ons komen wonen. Trixie en Tika hebben dezelfde ouders. Tika is geboren op 5 februari 2018 en is een jaartje jonger als Trixie. Tika werd vanwege privé omstandigheden herplaatst en wij willen haar graag een gouden mandje bieden.

Wij hebben onze Noren in onze afgeschermde tuin lopen. Ook hebben wij een katerkamer met buitenren in de schuur waar wij (zeer beperkt) (buiten) dekking toestaan. Obelix mag bezoek ontvangen maar alleen onder strikte voorwaarden. Meer informatie vind je onder het kopje “Obelix”.

We zijn lid van zowel de rasvereniging DE NOORMAN als van NEOCAT, deze verenigingen staan ons met raad en daad terzijde. Zowel Anneke ( fokker van Obelix ) als Marga & Gerrit ( fokker van Trixie & Tika ) mogen wij altijd vragen om hulp en advies. Gerrit en Marga zijn wij erg dankbaar voor alle tips en de raad die ze ons de afgelopen jaren hebben gegeven. Hierdoor zijn wij klaar om de cattery verder uit te bouwen.

Wij wonen aan de rand van Ommen. In 2000 zijn wij komen wonen op deze mooie plek. In de afgelopen jaren is er nieuwbouw om ons gerealiseerd. Het houden van (grotere) dieren zoals de paarden en pony’s werd steeds moeilijker vanwege gebrek aan ruimte, het grasland werd nieuwbouw. Toen onze 18 jarige HTK “poekie ” overleed was onze dochter ontroostbaar en gingen wij op zoek naar een nieuw kitten. Naar een intensieve zoektocht vielen wij voor het lieve karakter van een Noor….. inmiddels wonen er 3 noren …. en tja van je eerste nestje wil je er zelf ook graag eentje houden, wij zijn dus besmet geraakt met het ” noorse boskat ” virus.

Wilt U meer informatie ? Neemt U dan contact met ons op.

Een knuffelige Groet, William & Jolanda

© 2020 Norwegian Forest Cats "Cattery Trixsikke"

Thema door Anders Norén